Bíborka

Bíborka kislányomról, hogy hogyan fejlődik. Mik történnek velünk.

Friss topikok

  • Uzsiii: Kedves Blogíró! Udvarnoky Zsófia vagyok, végzős a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudomá... (2011.10.26. 16:44) Visszaemlékezés: május óta nem igazán írtam
  • sylvie76: @Szkupika: Köszönjük szépen! Igen hihetetlen, hogy már két év telt el azóta. És most már megy is. ... (2011.02.20. 08:57) Szülinap
  • sylvie76: @mikahock: Pillanatok alatt el is fogyott, de majd ha jöttök haza sütök megint. Köszi, most Imi d... (2010.10.12. 21:35) Torna
  • sylvie76: @Szkupika: Akkor okés ha rendben van minden. :) Nekünk is volt szülői hétfőn, de Imi volt, mert én... (2010.09.08. 19:28) Debrecen
  • sylvie76: @Szkupika: Köszi (2010.07.21. 19:22) Nyaralás a Beregben

Naptár

január 2011
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Indafotó képek

Asztalra mászás

2011.01.19. 16:14 - sylvie76

Ma bemutatta Bíborka, hogy nem csak az alblakba tud felmászni, hanem az számítógép asztalra is. Éppen itt volt Mici a keresztanyukája meg Mama és ő fel az az ágyra, onnan a kisasztalra onnan pedig fel a számítógépasztalra. De mikor kaptam le ő tépett mindent a kezével telefonkagylót, egeret, mikrofont.

 

Elindultunk:)

2011.01.18. 16:06 - sylvie76

Igaz már egy hete kb. így megy Bibi, de ma a gyógytornász szerint is, ez már önálló járás. Jó kitornázta ma magát Bibi is és Nórika is. Ma csak ketten voltak és végig tornáztak, nem kellett egymásra várni, hanem folyamatosan csinálták amit kellett.

Na de a fejlesztésen megint katasztrófálisan viselkedett, akár csak itthon. Megsértődik. Harap, csíp, karmol. Stb. És górál szanaszét mindent.

 

Klinika

2011.01.14. 20:41 - sylvie76

Ma voltunk a Klinikán. Kaptunk egy időpontot szakrendelésre. Április. Majd akkor nézik meg újra, de akkor majd teljesen mindent a pajzsmiríggyel kapcsolatosan és majd akkor eldől kell-e gyógyszert szednünk. Doktornő megvígasztalt azt mondt 20-ból 20 Down-os szed gyógyszert a pajzsmirígyre. De most megint berekedt és köhécsel Bibi. Peti már jobban van, nem lázas. Nem szedünk atb-t.

Tegnap reggel sokáig aludt Bibi reggel és becsuktam az ajtót. Nézek be az ajtón, látom már nincs az ágyon. Megyek be a szobába, keresem, keresem, nem találom Hát na hol volt? az ablakban a sötételőtől nem láttam.

De most már egyre többet megy magától. Tegnap kivitte a rudis papírt a kukába. Az ajtótól a kukáig ment és nem mászva.

Petinek....

2011.01.13. 07:09 - sylvie76

hőemelkedése van. Nem visszük oviba. Majd délután elviszem az orvoshoz. De olyan jó kedve van, nem panaszkodik, hogy fájna valamije. De még később leverheti a láz, ha véletlen fentebb megy. De remélem nem lesz rosszabban. Védekezik a szervezete, valami baj biztos van. Na majd délután többet tudok.

Pajzsmirígy

2011.01.12. 08:38 - sylvie76

Meg lett az eredménye a pajzsmirígy vizsgálatnak. Nem jó. :( Túl működik. Most kaptunk beutalót a Klinikára. Valószínű lesz még vérvétel, tovább nézik amit kell. Aztán majd kiderül, hogy gyógyszeres kezelés kell-e, vagy csak megfigyelés és kontroll.

Tegnap voltunk tornázni és fejlesztésen, először az évben. A tornán nagyon ügyes volt. Mikor jöttünk ki ő egyedül jött ki a teremből (a lábán) nem mászva.

Viszont a fejlesztésen nem nagyon volt toppon. Górált szét mindent és megsértődött stb. De majd visszaszokik a kisasszony.

Egyre bátrabban...

2011.01.09. 15:40 - sylvie76

megy most már Bíborka. Főleg ha van a kezében valami. Ha hívjuk még mindig nem jön, szóval felesleges csalogatni, mert hátat fordít és usgyí a másik irány. :) De piszkosul tud harapni. És ha nem tetszik valami rúg-vág. Akaratos kiscsaj. És állandóan az ablakban lóg. És mindenre feláll. Semmi veszélyérzete nincsen. Mi meg még meg se merünk nyikkanni, hogy ha messziről látjuk éppen min áll. Várunk, nehogy ráijjesszünk és leessen. A bilizés is jól megy. Néha van egy kis pisi a pelusban. Mikor éppen nem tudom elcsípni.

Petivel kakukk tojás feladatot oldottunk meg. Még nem igazán érti, hogy mi is a lényege. gyümölcsök voltak és egy bari. Rosszul kezdtem el neki magyarázni, mert kérdeztem mit csinálunk azzal ami a képen van. Ugye gyümölcsök, mindet megesszük. Na de a barihoz érve, hogy majd ugye az állat és nem gyümölcs, megérti, hogy az a kakukk tojás. Igen ám, de mikor megkérdeztem mit csinálunk a barival ezt felelte: levágjuk a fejét, feldaraboljuk, megsütjük és hamm-hamm megesszük. Na ennyit arról, hogy végül is mindet megesszük akkor melyik a kakukktojás? De azért bekarikázta a barit. Csak tudta ő, hogy különbség van közöttük. Csak én bonyolítottam meg egy kicsit.

Most meg idehozta nekem Bibi, hogy tessék, idehoztam a jányot.

Az éjszaka...

2011.01.05. 14:22 - sylvie76

Bibi eldöntötte, hogy ő bizony nem alszik tovább. Egy ideig próbálgattam altatni, de nem jött össze, így hagytam had szöszmötöljön. Ott volt köztünk az ágyba és mint az apja elmesélte, őt piszkálta, aztán kiment WC-re és mikor bejött vissza a szobába, már Bibi nyújtotta neki a telefonját. Megtalálta a kis szekrényen és kezelésbe vette. :)

Reggel én vittem Petykát az oviba, mert Imi ügyeletes és korán elment Szoboszlóra. Visszafelé jövet beugrottam a laborba, mert valami oknál fogva nem küldték el az eredményt. Sajnos nem is sikerült, csak a crp-je, az jó, akkor a vas és a hemoglobin, de azok jók. De mivel a vérképet nem tudták megnézni, mert bealvadt a vér így doktornő azt mondta lehet az az eredmény sem jó ami készen lett. Hát remélem, hogy mégis csak jók azok is. A pajzsmirígy vizsgálatot meg megcsinálják, mert oda van írva a papírra, hogy készül, vagy is annak jó lett a vér és elég. Két hét múlva, vagy ha már meggyógyul a kis keze Bibinek akkor átmegyünk Ladányba és ismételni kell az egészet.

Peti meg nem akart hazajönni az oviból. Nem is értettem. De aztán az óvónéni elmondta, hogy van egy új legó az oviban ami tűzoltó autó és azzal játszanak egyész nap Bálintkával. Pont akkor jött Piroska is Bálintért. Ő sem akart hazamenni.

Vérvételen

2011.01.04. 16:45 - sylvie76

Ma voltunk vérvételen. Nagyon nehezen tudott levenni Katika vért, egy keveset sikerült csak. Imádkozunk, hogy elég legyen a jó eredményhez. Ez egyik vénája ahonnan sikerült venni le vért, az szét pukkadt. De a másik kezéből meg semmit nem tudott kicsapolni. Így maradt az amit a másikból sikerült levenni.

Remélem nem lesz semmi komoly baja és rendbe lesz minden. Most várom az eredményt, mert emailen küldik majd. Ma már azért egy kicsit jobban volt. Például onnan lehet ezt tudni, hogy kiköpködi a gyógyszert és bohóckodik végig. Természetesen azért én nyerek a végén, mert csak sikerül beletukmálni valahogy.

Andi  is volt itt és majd megette, mert végig kötekedett vele.

 

A disznózsír.....

2011.01.03. 14:10 - sylvie76

csodákra képes! A down-levelező listán olvastam egy jót, hogy a disznózsír jó köhögésre. Na én meg muszáj voltam kipróbálni. Szerencsére, mert Bíborka olyan beteg volt szilveszter éjszaka, alig aludtunk. Reggel gyorsan elő a zsírt, rá egy kis ruhadarabra azt rá Bíborka mellkasára és rá egy kis nylon. Így aztán már aludt is majdnem délig. Semmi köhögés. Na ha én erre hamarább rászánom magam már éjszaka is aludtunk volna. Viszont egész hétvégén nagyon szarul volt. De már vasárnap nem volt láza. Nem nagyon szoktam lázhúzó kúpot sem használni, de Bibinek még az is kellett. Ma vissza kellett vinni, mert pénteken valamit hallott a tüdején Bibinek a doktornő, de ma már szerencsére semmi. Még köhög, de már a torka sem piros. Küldött vérvételre, de nem tudta a laboros levenni, mert nem volt tűje. De majd holnap visszük. Megnézi az elmaradott dolgokat, mert legutóbb a genetikán nem vették le tőle a vért.

Tegnap este már volt egy kis jókedve is. Felállt az ágyon és ott ment. Rám meg a szívbajt hozta.

Viki meg reggel ötkor kelt, hogy kreppeljem a haját, kérdem tőle, de miért ilyen korán, még csak öt óra. Ja hát ő elnézte az órát. Azt hitte már hat óra.



süti beállítások módosítása