Bíborka

Bíborka kislányomról, hogy hogyan fejlődik. Mik történnek velünk.

Friss topikok

  • Uzsiii: Kedves Blogíró! Udvarnoky Zsófia vagyok, végzős a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudomá... (2011.10.26. 16:44) Visszaemlékezés: május óta nem igazán írtam
  • sylvie76: @Szkupika: Köszönjük szépen! Igen hihetetlen, hogy már két év telt el azóta. És most már megy is. ... (2011.02.20. 08:57) Szülinap
  • sylvie76: @mikahock: Pillanatok alatt el is fogyott, de majd ha jöttök haza sütök megint. Köszi, most Imi d... (2010.10.12. 21:35) Torna
  • sylvie76: @Szkupika: Akkor okés ha rendben van minden. :) Nekünk is volt szülői hétfőn, de Imi volt, mert én... (2010.09.08. 19:28) Debrecen
  • sylvie76: @Szkupika: Köszi (2010.07.21. 19:22) Nyaralás a Beregben

Naptár

január 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Indafotó képek

2010. 01.31. vasárnap

2010.01.31. 06:42 - sylvie76

Tegnap voltunk Mamánál a kórházban. Kettő után értünk be és vártuk,  hogy átvigyék a belgyógyászatra, hogy ott segítsünk neki átöltözni meg elpakolni a cuccát. De még fél négykor is ott dekkoltunk a sűrősségin. Majd olyan négy körül jött a dokinő és csodálkozott, hogy még ott van Mama, hiszen már ő fél kettőkor ott lezárta a papírjait. De pár perc múlva jöttek is érte és átvitték, mentünk és addig ott voltunk vele míg nem jött az ottani dokinő és elmondta, hogy egy jó hétig ott kell neki lenni, míg leviszik rendesen a vérnyomását és beállítják a gyógyszerét, meg még csinálnak egy két vizsgálatot, hogy hol tett még kárt ez a nagyon magas vérnyomás. És mondták neki a sűrgősségin, hogy szerencse, hogy vérzett az orra, mert ha nem le is bénulhatott volna olyan agyvérzést kapott volna. Na de az a lényeg, hogy most már jó kezekben van és minden rendben lesz.

Ma meg szeretnénk elmenni tesómék, de gyalog kell mennünk, mert a párom elment Pestre. Szülinapja volt tegnapelőtt és megköszöntjük. Igaz elég nagy hó esett, de remélem attól még el tudom tolni a babakocsit. És ne legyen nagyon hidet az lenne a lényeg. Mert ha nagyon minusz lesz és fúj a szél akkor nem mozdulunk ki.

 

Kórház

2010.01.30. 13:01 - sylvie76

Ma reggel telefonált anyu, hogy Mamát elvitte a mentő. Nagyon vérzett az orra és magas a vérnyomása. Azóta már telefonáltam a sűrgősségire, kétszer is. Csak annyit ott tartják és próbálják levinni a vérnyomását, de hogy bent kell e maradnia azt nem tudták megmondani.

Így most készülünk be, nem is mentünk hamarább, bár nem is tudtunk volna, mert a párom nem ért rá, de most már megyünk és megnézzük mi is van vele. Remélem leviszik neki kap gyógyszert és jobban lesz.

Majd jelentkezem ha többet tudok. Lehet csak holnap, mert vacsira vagyunk hívatalosak. :))

Tervek

2010.01.29. 11:45 - sylvie76

Elterveztem, elhatároztam, hogy előveszem a jegyzeteimet thai masszázsból és Bíborkának minden héten egyszer megpróbálom megcsinálni, aztán ha szereti akkor talán kétszer is egy héten.

Aztán a Mártika a bogarat a fülembe tette, hogy még jógáztatni is lehetne Bíborkát. Majd utána kérdez nekem a doktornőtől és ha lehet akkor mutat nekem pár jóga gyakorlatot.

Most először is átolvasgatom a jegyzeteket. És kezdődhet a terápia. Majd írom, hogy haladok. És milyen eredményt érek el vele.

Beszámoló

2010.01.28. 14:33 - sylvie76

Sok minden nem úgy alakult a héten mint ahogy terveztem. Utánajártam különböző papírügyek intézésének, hogy még is miket kell még beszereznünk hozzá.

Kedden végre sikerült időpontot is kérnem a genetikára. Majd március elején kell mennünk kontrollra. Délelőtt telefonált a doktornő titkárnője, hogy megint ne menjünk a doktornőhöz, mert sajnos megint beteg lett a lánya. Remélem hamar meggyógyul és nem lesz újra beteg. Majd a jövő héten kell új időpontot kérnünk.

Hívott a gyógytornászunk is, hogy elmarad csütörtökön a gyógytorna. Délután meg mentünk fizikoterápiára Mártikához.

Este meg eljöttek az unokatesómék, a gyerkőcök jól kijátszották magukat.

Peti elég dacos és hiába mondjuk neki, hogy valamit ne csináljon újra csak csinálja. Például most beszéltem az Bíborka keresztanyukájával, mert ott van náluk, hogy a lányát Böbit lefejelte, de úgy ám, hogy még a szája is kicsattant. :( Na és erre mondták neki, hogy nem szabad és újra csinálta. :(

Voltunk ma korai fejlesztőn, ügyes volt Bibi, csak haza felé már elég nyűgüs volt és ki kellett vennem, mert csak sírt, nem tudott elaludni. Hazahoztuk Bogit a keresztlányomat is meg anyósomat is ő is bent volt Debrecenbe.

Viki meg még ezután jön haza, mert bent maradtak a suliba próbálni a táncot, mert jövő hónapban tánc verseny lesz a suliban és osztályok versenyeznek egymással.

Kedden még bent voltunk ott ahol a elme szakértői vizsgálatot csinálják, kellett egy papír, hogy adjanak utazási papírt ha csak a Szivárványba megyünk és nincs éppen az nap kezelés. Azt is elintéztem.


Hosszú hetünk lesz

2010.01.25. 10:44 - sylvie76

Sok mindent terveztem erre a hétre. És sok az császkálás. Amit én nem nagyon csípek ebben a hidegben. De ha muszáj akkor muszáj. Kedden Zsadányi doktornőhöz megyünk. Csütörtökön korai fejlesztő és gyógytorna. Meg még lehet lesz egy kizikoterápia is a héten, csak azt még nem tudom mikor.

Időpontot is kell még ma kérnem a genetikára, egy éves kontroll. Akkor anyunak is kell kérnem, mert neki meg a másik szemét is műteni kell. Már kétszer telefonáltam és nem tudott adni időpontot. :(

Meg ma megyek a PM hivatalba intézni egy két dolgot, vagy is egyelőre csak utána járni mihez mi is kell. Közlekedési támogatás, parkolási igazolvány meg ilyenek.

 

 

 

sylvie76: Kép 006

Hónapforduló

2010.01.19. 16:00 - sylvie76

Ma 11 hónapos Bíborka. :))

Sajnos tegnap óta nagyon nyűgös, szerintem tuti a foga kínozza. Jöhetnének már azok a fogacskák. Mert még egy sincsen. Szinte egész nap fogni kell, mert ha leteszem ordít. Ha fogom is látszik, hogy nyugtalan és vágja ki magát mérgében, vagy is vágná a kezemből. Szóval nyűgös. :(

 

sylvie76: IMG 0667

sylvie76: IMG 0673

sylvie76: IMG 0654

Ami kimaradt

2010.01.18. 14:36 - sylvie76

Tegnap már nem tudtam berakni a képet Vikinek a gálájáról, de most pótlom.

Ma egyébként voltunk fizikoterápián, még mindig kicsit gyengébb a bal keze Bibinek, de már nem sokkal.

Jövő héten megyünk a doktornőhöz.

Akkor most beteszem a képtet a Viki a képen az utolsó szélen.

sylvie76: IMG 0684 másolata   sylvie76: IMG 0687

 Keresztanyukájával gála után.

:)

2010.01.17. 09:44 - sylvie76

Ma Peti odament Bíborkához és azt mondta neki, hogy "Gyere, had öleljelek meg!" Szerencsére egyre többet beszél most már.

sylvie76: DSCF0094

 

 

 

 

sylvie76: DSCF0097  Legfrissebb képek a két kicsiről.

Tegnap meg volt a gála Vikinek. Nagyon ügyesek voltak. Nagyon színvonalas volt a műsor. Nagyon büszke vagyok rá. :))

Változás

2010.01.16. 07:53 - sylvie76

A héten voltunk csütörtökön korai fejlesztésen. Még az idén először, mert mint írtam egy kicsit beteg volt Bibi, de helyre igazodott. Egy kicsit még köhög, de nem vészes már. Nagyon ügyes, figyelmes és kitartó volt a foglalkozás alatt.

Tegnap nagyon fura változást vettem észre Bíborkán. Kezd nagyon ragaszkodni hozzám, nem szeretett senkinél sem lenni. Csak anya kellett neki. De ez mondjuk természetes egy kis gyermek életében, csak ő eddig mindenkivel elvolt. Már kora délután láttam rajta, hogy valami nem stimmel, mert átmentünk Szoboszlóra vásárolni és mikor indultam el, nagyon el volt keskenyedve. És mikor hazajöttünk akkortól kezdve csak anya kellett és másnál keservesen sírdogált. Még húgomnál is előfordult, pedig ő sokat itt van és szinte minden este ő altatja el. Remélem ez csak ilyen átmeneti. Mondjuk tegnap nem voltam én sem toppon és ezt lehet érezte is. De már én is jobban érzem magam és kibeszéltem magamból a gondjaimat. Szerencsére van kivel megbeszélnem nem is egy valaki segít az ilyen helyzetekben. És nagyon szépen köszönöm nekik.

A héten kedden eltemettük Mamát is. :(

Napnyugta és éji csillag,
Senki se jajongjon értem.
Nem várom, hogy sirassanak,
mikor a tenger lesz végső fészkem.
Alkony és éji harang,
majd eljön a sötétség.
Nem kérek én könnyes búcsút,
ha az örök létbe térnék,
végtelen lesz nékem
az idő és hely,
az áramlás majd visz tova.
Bár találkoznék teremtőmmel,
ha az utolsót üti az óra!

sylvie76: 7.PNG

Hétvége

2010.01.10. 09:04 - sylvie76

Bíborka még mindig csak taknyos és köhög elég csúnyán. Éjszaka be is lázasodik, de csak 37.5. Kis nurofen és le is megy neki. Aztán egész nap láztalan.

Lehet a foga kínozza. Hiszen már ideje lenne jönni a fogaknak. Lassan tölti az egy évet. És még nincs fogacska.

Anyósomnak születésnapja volt. Megköszöntöttük, ott ebédeltünk.

Viki meg most ezerrel készül a jövő heti gálájukra. Aerobikozik és minden évben csinálnak gálát és jövő héten szombaton 16.00 órakor lesz. Tavaly országos versenyen harmadik helyezést értek el a csapatával. Szombat délután meg még a táncot is tervezgették a barátnőjével, mert verseny lesz az iskolában és az osztályokból pár gyereknek táncot kell betanulni és osztályok versenyeznek egymással. Na kíváncsi vagyok, hogy hogy sikerül. Már nem sok idejük van rá.

Ja és még koszorút is csináltattunk Mamának, hiszen kedden 11-kor temetés. :(

Lehet holnap ne visszük még Bibit kezelésre, mert a Mártika azt mondta míg rendesen rendbe nem jön ne vigyük.

Aztán ma már csak pihenünk és játszunk.

 

 



süti beállítások módosítása