Bíborka

Bíborka kislányomról, hogy hogyan fejlődik. Mik történnek velünk.

Friss topikok

  • Uzsiii: Kedves Blogíró! Udvarnoky Zsófia vagyok, végzős a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudomá... (2011.10.26. 16:44) Visszaemlékezés: május óta nem igazán írtam
  • sylvie76: @Szkupika: Köszönjük szépen! Igen hihetetlen, hogy már két év telt el azóta. És most már megy is. ... (2011.02.20. 08:57) Szülinap
  • sylvie76: @mikahock: Pillanatok alatt el is fogyott, de majd ha jöttök haza sütök megint. Köszi, most Imi d... (2010.10.12. 21:35) Torna
  • sylvie76: @Szkupika: Akkor okés ha rendben van minden. :) Nekünk is volt szülői hétfőn, de Imi volt, mert én... (2010.09.08. 19:28) Debrecen
  • sylvie76: @Szkupika: Köszi (2010.07.21. 19:22) Nyaralás a Beregben

Naptár

augusztus 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Indafotó képek

Debrecen

2010.08.30. 20:32 - sylvie76

Ma voltunk Debrecenbe. Korán indultunk, mert Bíborkának nyolcra kellett menni Mártihoz. Vikit meg nyolc és kilenc között az allergológiára, tesztre. Mivel ketté nem szakadhatok így Bibi keresztanyukája Erzsi jött velünk és ő ment Bíborkával Mártihoz. Akaratosságban erősödött ezt megállapíotta a Márti. A masszírozást azt szokása szerint végig ordította. Aztán utána szépen elaludt keresztanyu ölében és úgy vártak bennünket vissza.

Vikinek megcsinálták a tesztet, amiről én meg voltam győződve, hogy allergiás, arra nem. Például, kutya-macska szőr és a toll. Én mindig úgy gondoltam ezekre igen, közben most kiderült, hogy nem. Parlagfűre sem. De a fűfélék, korán és későn virágzó fák, por atka. Na ezekre igen. A gyógyszert továbbra is szednie kell. Most a teszt előtt abbahagyta a gyógyszert, mrtz azt így kell és bizony újra kipöttyöződött rendesen.

Bibi hazafelé végig aludt. Délután elmentünk anyuék Petiért, közben átmentünk a szomszédba, mert itthon voltak rokonok Csemőről. Anyu nagynényje és családja. Jót beszélgettünk, már rég nem találkoztunk.

Pár napja megkaptam a Baba-mama napról készült fotókat. Teszek be egy párat.

 

sylvie76: baba mama nap 171 sylvie76: baba mama nap 172 sylvie76: baba mama nap 177 sylvie76: baba mama nap 179 sylvie76: baba mama nap 181

Óvónénik

2010.08.26. 06:47 - sylvie76

Tegnap voltak az óvónénik Petinél. Telefonáltak, hogy legyünk itthon mert jönnek. Már azt hittem nem is jönnek, mert hét óra volt, de csak jöttek. Peti úgy be volt sózva, hogy nem akart elaludni délután, aztán meg már olyan fáradt volt, hogy bealudt öt körül. De mire jöttek addigra felkelt és magáhoztért. Majd 20-án kezdünk. Addig még van egy kis idő. De azért majd addig be-benézünk. Ismerkedünk a hellyel a gyerekekkel meg a kis Wc-vel. Ezzel egy darabig biztos gondban leszün, de én reménykedem, hogy hamar megszokja.

Kedden Bíborkát átvittem Ladányba fül-orr-gégére. Rendben talált mindent. Aztán kedd este telefonált a védőnénink, hogy másnap ha tudunk menjünk, mert 18 hónapos a Bibi és mennünk kell. Hirtelen nem is emlékeztem rá, hogy ilyenkor szuri is van. De kaptunk. Eddig egy védőoltással sem lázasodott be nekem egyik gyerkőc sem. De most Bibi ezzel igen. Már délután is, meg egész éjszaka lázas és nyűgös volt. Sokat fent voltunk. De már reggel nem éreztem lázasnak. Most délelőtt megyünk Mártihoz Debrecenbe. De ha felkel és csak lázas lesz akkor nem megyünk.

Végül is nem mentünk Debrecenbe, mert két napig védőoltás után nem lehet. De majd lehet hétfőn viszem ha megyünk úgy is Vikivel az allergia vizsgálatra. Meg ha lehetett volna vinni akkor se vittem volna, mert csak lázas még mindig.

Délelőtt voltak Miciék, gyerkőcök kijátszották magukat, már régen nem találkoztak.

 

Kiruccanás Pestre

2010.08.23. 21:22 - sylvie76

Először is mióta nem jelentkeztem voltunk bőrgyógyászaton Vikivel, kapott két féle krémet, egyet éjszakára egyet nappalra. Ma voltunk vissza kontrollon és rendbe van a bőre. Holnap meg Bibit viszem majd a füll-orr-gégészetre, mert ugye a múltkor potyára mentünk át, szabadságon volt a doki.

Ma Vikinek érte mentünk a könyveiért is, meg még vettünk ezt-azt ami kell és kimaradt.

Voltunk családi horgáasznapokon is. Jó volt nagyon, sok program a gyerkőcöknek és sok féle kaja. Kint volt egy tűzoltó autó és egy rendőr autó, megnézhették a gyerkőcök. Volt póni és szekér, azt is kipróbálhatták a gyerkőcök. És voltak nagymotorok azokra is felülhettek. Kint volt a Ficánka családi napközi is. A kicsiknek nagyon tetszett a sok-sok játék. És volt henna a nagyobbaknak és sminkelés.

A múlt héten szerdán meg elmentünk Pestre, csütörtökön kimentünk a vidámparkba. Tetszett a gyerkőcöknek nagyon. Én is kipróbáltam ezt-azt. Mondtam Vikinek, hogy amire szeretne felülni és csak szülővel lehet arra felülök vele. Szegény volt egy amit kinézett, de nem gondolta, hogy ennyire forog össze-vissza, de szerencsére sikerült megnyugtatni és nem lett semmi gond, de már az elején elfehéredett. Nem bírta. De csak addig könyörgött üljünk fel a hullámvasútra is. Na mikor kiszálltunk azt mondta soha többet nem ül fel. Nem rám ütött. Én még olyanra is felültem amin fejjel lefelé lógtam. Csak  hamar eltelt az idő és indultunk vissza, mert busszal és metróval mentünk, hogy azzal is ismerkedjenek a gyerkőcök. Itt vidéken olyat nem látnak. De Peti minden megállónál a metrónál kiabált, hogy mégegyszer. A nagy mozgólépcső is tetszett neki. Volt kicsiknek való hullámvasút is, de Peti azt mondta, hogy köszönöm elég volt. Félt rajta ő is.

Volt Iminek a nagynényje a menyével és a két unokájával a vidámparkban és hívtak bennünket másnapra, hogy menjünk át hozzájuk is, mert ott a medence és a gyerkőcök pancsolnak egyet. Csak Imi másnap indult még tovább horgászversenyre és én paráztam egy kicsit, hogy elinduljak-e a három gyerekkel busszal, mert át is kellett szállni. De csak elindultunk és sikersen oda is értünk. A gyerkőcök aludtak egy nagyot délután és elég későn indultunk vissza már sötét volt mire vissza értünk.

Másnap meg délután kimentünk a repülőteret megénézni, két repülőt láttunk is felszállni. Ez szombaton volt és délben a Viki kapott egy tortát. Megünnepeltük a szülinapját. 11 éves lett. Az ajándékait nem vittük el, itthon kapta el. Vasárnap még kimentünk az Imi keresztszüleihez is. Ők még Bíborkát nem is látták. Aztán vissza mentünk, megebédeltünk és irány haza Nádudvarra.

 

 

 

Sok-sok minden

2010.08.11. 13:49 - sylvie76

Annyi minden történik, és ilyenkor mikor ide ülök fele sem jut eszembe, mikor nem ülök itt akkor meg eszembe jut, ez is az is. Remélem nem sok minden fog kimaradni.

Hétfőn voltunk Debrecenben Vikivel az allergológián. Kapott szemcseppet és gyógyszert. Krémet nem kapott, mert menni kell vele a bőrgyógyászatra. Péntekre kaptunk időpontot. Ha majd rendbe jön a bőre akkor mennünk kell majd vissza, hogy megcsinálják neki a bőrtesztet. Hogy kiderüljön mire is allergiás.

Tegnap meg átvittem Ladányba Bibit Fül-orr-gégészetre, de ugye nem telefonáltam, mert nem kell időpontot kérni. Így mikor odaértünk derült ki, hogy szabadságon van a doki. Így ugye potyára mentünk.

Bibi most már egyre többet áll fel. És szépen egyenesen egyensúlyozik. Fogunk most már kettő van. Mikor mondom neki, hogy halló-halló, odateszi a kezét a füléhez, mint mikor telefonálunk. Ma meg már egy kis pohár játékot tett oda a füléhez. Haláli.

A szobatisztasággal is haladunk. Van olyan éjszaka, hogy nem pisilik a pelusba. Nappal is szinte csak a bilibe pisilik.

Hétvégén családi horgásznapra megyünk. Remélem jó idő lesz. Tavaly is olyan jó volt. Jövő héten meg megyünk fel Pestre a vidámparkba. Még Viki nem volt és lassan már kinő belőle.

Megvettük a tanszereket is, meg iskolatáskát, tolltartót. Igaz még maradt híjja, mert volt ami éppen kiürült a boltba. Rengeteg füzetet kellett nekik venni. Nem is értem minek ilyen sok. Majd kiderül.

Peti a múlt héten neki ment egy széknek. És csúnya kék lett a feje, két napja meg játszott a párnákkal és rá akart fejjel ugrani, de közben eltolta a kezével a párnát és belefejelt a szőnyegbe. Na még egy prezur. Nem soká neki is kezdődik az ovi. Remélem, hogy fogja szeretni. Eleinte biztos nehéz lesz ott hagyni. De csak megszokja majd. Még neki is kell egy pár dolgot venni. Torna cipőt nem, mert a Vikié azonmód olyan mint ami új. Már mint ami volt neki az oviba. És még jó is a lábára. Tesóm meg megcsinálja neki az ágybelit. A tornazsák meg a váltóruházs zsákja is megvan a Vikié, és jó állapotba még az is. Csak jelet kell rávarrnom.

Szóval készülődünk a sulira és az ovira.

 

Viki Abádszalókon

2010.08.06. 07:54 - sylvie76

Kaptam képeket Vikiről az unokatesójától. Most ott nyaral és tegnap divatbemutatós képek készültek róla.

Beszéltem is vele, jól érzi magát. De hiányzanak neki a tesók most már. Peti is állandóan emlegeti, meg keresi a szobájában.

Bíborkának meg úgy néz ki, hogy jön a második foga, úgy láttam már egy kicsit kint van.

Most beteszem a képeket amik Vikiről készültek, meg van egy pár ami még tavaly vagy tavaly előtt készültek róla. Azokból is teszek be egy párat.

 

sylvie76: IMG 3196 sylvie76: IMG 3197 sylvie76: IMG 3198 sylvie76: IMG 0191 sylvie76: IMG 0190 sylvie76: IMG 0186

Bilizés

2010.08.04. 18:50 - sylvie76

Haladás mind két gyerekkel a bilizés terén. Péternek már nincs éjszaka pelusa és kezd rájönni, hogy hogyan is kell a nadrágját lehúzni és fel. Viszont a Wc-be még nem akarja a dolgát végezni, csak bilibe. De majd az oviban megtanulja, hogy oda kell. Nem lesz más. Bíborka viszont megy a bilihez ha kell neki kakálni. És olyan, hogy ha kinyitom a pelust egyből pisilik és ma reggel megvárta míg ráültetem a bilire és abba pisilt. Szóval kis ügyes.

De milyen huncut. Kötekedik velem, várja és lesi, hogy meddig tűrök valamit amit egyébként nem szabad és mikor már elindulok felé, megfordul és kotor el.

Az ágyról való lemászást is műveli most már. De azért még mindig a szemem rajta ha véletlen ágyközelben van.

Viki meg Abádszalókon nyaral. De vasárnap jön haza, mert hétfőre kaptunk időpontot az allergológiára.

Ma volt a volt edzője, mivel abbahagytuk a versenyszerű aerobikot így a ruhára szüksége van és megvette tőlünk. De megbeszéltük, hogy nem versenyszerűen edzésre eljárna majd, mert a gerincének meg jó az erősítés.

El kezdtem tanítani a színeket Bibinek. Most a sárgát és a pirosat tanuljuk. Ügyesen érte mászik annak amit kérek tőle. Érti ha kérek tőle valamit, ideadja. Ha valamit kérek tőle, hogy rakja bele, belerakja, kiveszi ha azt kérem tőle. Ilyeneket csinál. szerintem nagyon ügyes. És feláll magától, kapaszkodás nélkül és egy pár pillanatra megáll.

 

Szájsebészet

2010.08.01. 16:35 - sylvie76

Vikit szájsebészetre vittem, mert a fogorvos nem vállalta, hogy kihúzza. A szájsebész nem vállalta az nap már, mert nem volt műtő, de másnap reggel nyolcra hívott bennünket vissza. Azt mondta, hogy 80% hogy kihúzza a fogát, de a 20% miatt kellett másnap mennünk. Szerencsére ki tudta húzni és nem kellett műteni.



süti beállítások módosítása