Bíborka

Bíborka kislányomról, hogy hogyan fejlődik. Mik történnek velünk.

Friss topikok

  • Uzsiii: Kedves Blogíró! Udvarnoky Zsófia vagyok, végzős a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudomá... (2011.10.26. 16:44) Visszaemlékezés: május óta nem igazán írtam
  • sylvie76: @Szkupika: Köszönjük szépen! Igen hihetetlen, hogy már két év telt el azóta. És most már megy is. ... (2011.02.20. 08:57) Szülinap
  • sylvie76: @mikahock: Pillanatok alatt el is fogyott, de majd ha jöttök haza sütök megint. Köszi, most Imi d... (2010.10.12. 21:35) Torna
  • sylvie76: @Szkupika: Akkor okés ha rendben van minden. :) Nekünk is volt szülői hétfőn, de Imi volt, mert én... (2010.09.08. 19:28) Debrecen
  • sylvie76: @Szkupika: Köszi (2010.07.21. 19:22) Nyaralás a Beregben

Naptár

február 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Indafotó képek

Ez le kell írnom

2010.02.26. 06:37 - sylvie76

Most nagyon foglalkoztat egy dolog amiről én is le szeretném írni a véleményem. Azzal kapcsolatos, hogy hallom, olvasom több helyen is, hogy mikor megszületik a Down-syndrómás baba, a babát átviszik másik kórházba és úgy közlik anyukával, hogy a baba nem olyan mint amire számított. Egya anyuka nagyon jól megfogalmazta és szerintem jól érzi, azért van ez, mert még az orvosok sem mind fogadják el a Down-syndrómásokat.

Én hála Istennek, pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Igaz az nap mikor megszültem nem mondták meg, de másnap Dr. Kovács Márta főorvosasszony négyszemközt közölte velem, hogy mi van Bíborkával. De ezt már leírtam egyszer nem akarom mégegyszer. Csak annyit, hogy ha ő nem lett volna, biztos nehezebben tudtam volna feldolgozni, hogy Bíborka Danka. Sokat beszélgettünk, mindenben segített nekem és a páromnak is. Talán a sors fintora, hogy akkor éppen látogatási tilalom volt. Nem azt mondom, hogy nem sírtam, de e miatt, hogy Bibi Danka már soha többé nem sírnék. Vagy ha sírok nem azért mert Danka.

A másik dolog ezzel kapcsolatosan. Nagyon sok valakivel beszéltem mostanában akik kisbabát várnak. És mind azzal jön azért megy a Klinikára szülni, mert mi van ha valami gond lesz a babával és átviszik a Klinikára ő meg ott marad baba nélkül. Szerintem senki ne induljon már úgy a szülésnek, hogy jaj valami baja lesz a babának. Nem lesz semmi baj, ha meg véletlen még is, kiengedik pár nap és megy a baba után.

Itt van a mi példánk. Bíborka nem csak Danka hanem egy jó hétig oxigén maszkkal feküdt még sem vitték át a Klinikára. Ha nem muszáj nem viszik el a babát az anyukától.

Bíborkáról

2010.02.25. 17:34 - sylvie76

Egyre többet és többet erősödik Bíborka. Például: ma feltérdepelt a kiságyba, le kell tennünk a matracot, mert még fent van. Ügyesen adja a kezembe ha kérek tőle valamit és nem a szájához viszi mindig. Az ülés most már négykézlábról is felül nem csak a szabálytalan spárgából. Bár azt még mindig jobban szereti. Például a vízben ha fürdünk hanyatt rakom a vízbe és gyors hasra fordul onnan pedig egyből felül. És akkor aztán nekikezd és csak úgy pancsol. Csapkodja egyből a vizet. Valamelyik este is a pólóm és az arcom, szemüvegem csurom víz lett. És egyre több hangot is ad ki. Volt már olyan, hogy azt lehetett kiérteni, hogy anya, ana. Meg most brümmög mint az autó. Ma meg betolatot ülve a ruhaszárító alá. Majd feltöltöm a telefonomról és beteszem a képet róla.

Ma viszont a Mónikánál is és a Mártikánál se találta helyét. Mindenbe belefogott, de nem csinálta végig. Ő maga se tudta mit is szeretne. Az éjszaka is nyugtalan volt. Csak a foga kínozza, de még nincs egy se.

sylvie76: Ruhaszarito es Bibi2 sylvie76: Ruhaszarito es Bibi3 sylvie76: Ruhaszarito es Bibi1

                                És itt már be is mászott a szárító alá, bár elég rossz kép. sylvie76: Ruhaszarito es Bibi4

· 1 trackback

Szombat és vasárnap

2010.02.22. 12:59 - sylvie76

Szombaton délelőtt bementünk a kórházba Mamához. Csütörtökön, hogy elvitte a mentő vizsgálatra benn is tartották. A dokinő azt mondta lehet lesz két hét is mire hazajöhet. Sajnos nem lett jó a gyógyszer amit beállítottak neki, így most másikkal próbálkoznak. Felszalad a vérnyomása és ejti a kezét, zsibbad a szája. :( A bal agyrészbe van valami sérülés és e miatt van. Bezavar neki a vérnyomása és kész már rosszul is van. Be is mutatta, mert mikor ott voltunk meg is történt, pont mikor elment a dokinő.:(

Vasárnap délelőtt meg átszaladtunk Imivel Szoboszlóra a gyógyfürdőbe, kicsit gyógyulni. Én bementem szaunázni is, igaz Imi is, de nem sokáit bírta és inkább ment vissza fürödni. Találkoztam egy két volt kolléganővel és beszélgettünk egy pár szót.

 

Szülinapi beszámoló

2010.02.20. 16:08 - sylvie76

Tegnapi napunk szépen sikerült. Már délelőtt volt a Bíborka Mici keresztanyukája megköszönteni, ő volt az első. :)) Én is vettem Bibinek játékot, de Peti megint lenyúlta tőle:)) De majd nő már Bibi és majd vissza szerzi tőle előbb-utóbb a játékokat.

Aztán kimentünk anyuval a temetőbe, addig anyósom volt itt a gyerkőcökkel, de siettem haza. Jó volt mert a Bibi Kukker keresztapja kivitt bennünket, mert ő is jött a temetésre.

Közben kaptunk köszöntő sms-t is egy ismerőstől akinek szintén szülinapja volt tegnap, és hívott a Zoli keresztapuja Bibinek és ő is felköszöntötte.

Imi meg főzött egy kis pörköltöt, mert Erzsi keresztanyuja Bibinek szólt, hogy hoznak Bibinek tortát és csináltunk egy kis vacsit. Megvacsoráztunk, jött húgom is, hozott ő is Bibinek ajándékot. Anyu meg telózott, hogy jönne ő is, felvágtuk e már a tortát. Mondom neki nem, jöjjön gyorsan, megvárjuk.

Na hát a torta az nagy szám volt. :)) Bibi nagy csodálattal nézte a tüzijátékot, aztán azt akartuk fujja el a gyertyát, de nem fújni akarta, hanem megfogni. Na sikeresen ki is kapta a tortából, de szerencsére nem égette meg magát, gyorsan el is fújtuk Erzsivel egyszerre.

Bibi jól kikenekedett. Annyira tetszett neki a torta, hogy ment bele két tenyérrel, aztán kente magára és a Petire is.

Aztán bementünk fürödni, na ott meg amilyen pancsit levágott. Csak úgy csapkodta a vizet. :))

Úgy-hogy szépen eltelt az első szülinapja Bíborkának.

 

sylvie76: Morcikám sylvie76: Kukucs sylvie76: Bibi az asztal tetején sylvie76: Bibi szülinapi tortája sylvie76: Borostyán nyaklánc Bíborkán sylvie76: Csapok bele sylvie76: Kukucska

Szülinap

2010.02.19. 09:13 - sylvie76

Kívánom, Drága kis csillagom,
Kísérjen öröm és boldogság utadon.
Annyiszor nevess, ahányszor rád nézek,
Adjon sok szeretet Neked az élet.
Vidáman nőj fel, légy egy kis angyal,
Mosolyoddal hozz, csacsogj ajkaddal.

Mondd ki az első szót, tedd meg az első lépést,
Ha tudok megválaszolok, mindent kérdést.
Átölellek Téged, Rádmosolygok kedvesen,
Köszönöm, hogy az Anyukád lettem.

3 kis szöszi ördög, Anyukája vagyok,
S a 3 kis ördög teszi, széppé a napot.
Drága kicsi Lányom, azt kívánjuk Neked,
Boldogan és egészségben éld az életed.

Sok boldog szülinapot Bíborkánk!!

 

Holnap nagy nap lesz

2010.02.18. 18:09 - sylvie76

Holnap lesz Bíborka egy éves nagy lány.

Ma voltunk korai fejlesztőn és egyre ügyesebb. Tornán most voltunk utóljára, majd szeptemberbe megyünk megint újra. Jelzem megint végig sírta:(

Beadtuk az egyszeri segélyhez a kérelmet az egészség pénztárba. Jövő héten meg intézem a közlekedésit meg a parkolási igazolványt.

Anyunak most ma lézerezték a másik szemét is meg, de nem tudták teljesen megcsinálni, így a jövő hónapban megint mennie kell. :(

Mamát is bevitte a mentő vizsgálatra, mert csak nincs jól, most telefonált anyu, hogy bent kellett maradnia most mennek be hozzá, visznek neki be cuccot.

Tegnap voltunk egy megbeszélésen, hogy engedjük e a lányokat profi versenyre. Én mondtam nekem mindegy melyikre mennek, de csak az egyikre. Tehát vagy profira mennek vagy amatőrre. De ők a profit választották. Így az idén kupáznak.

Holnap meg farsang lesz a suliba. Sütöttem egy adag kókuszkockát, de még nem tudtam beforgatni, de most már megcsinálom, mert jött a húgom és segít, a gyerkőcökre vigyáz, ráfigyel. Bibi egész délután fent volt nem aludt. Bedzeg délelőtt meg fáradt volt és nem tornázott.

Holnap csinálunk képeket és majd jelentkezem.

Ez egy régebbi kép a csajokról, első fellépésük, már nem ők a capattársai a Vikinek.

 

sylvie76: Praktikerben

Doktornőnél

2010.02.16. 09:30 - sylvie76

Voltunk tegnap a doktornőnél. Ezt írta: Nagyon szépen fejlődik. A karok funkciója csaknem szimmetrikus. A bal kézzel nyúl inkább. Kefejezetten laza ízületek, hypotoniásabb izomzat. A mozgásfejlődése egyenletes, rutinszerűene gurul, kúszik, felül, négykézláb helyzetet rövid ideig tartja meg. Figyelmes, játékokkal manipulál. Gőgicsél. Szociális érettsége is kielégítő.

Vélemény javaslat: Elektroterápia fokozatos elhagyása. Masszírozás és koria fejlesztés menjen tovább, egyéni tornát otthonában gyakorolják. Májusban kontroll.

Hát ennyi. Kértünk 7 pontos papírt is. Előtte meg még voltunk fizikoterápián. Kicsit elhúzódott az időpontunk és Bíborka pont előtte elaludt mielőtt bementünk a doktornőhöz, de szerencsére felkeltettük és azért megmutatta, hogy mit tud.

Ma meg várjuk a nyakláncot. Hozza a futár. Majd teszek róla fel képet ha már a nyakába lesz.

sylvie76: Kukucska

Bíborka felül

2010.02.14. 16:23 - sylvie76

Bíborka most már lépten nyomon felül. :)) Nagyon ügyes. És most figyeltem próbálja az ágyba megkapaszkodva húzni magát felfelé állásba. Mondjuk még ez korai, de had próbálja ha magától csinálja akkor had csinálja.

Viki most telefonált, hogy másodikok lettek nyolc csapatból. Diák olimpián. Már el is indultak haza. Jövő hónapban második forduló.

Petit meg szokatnám a cumiról lefelé. Ma reggel elvettem tőle és kérte egy párszor de beletörődött, hogy nincs. De már délután álmos volt kérte, odaadtam el is aludt vele.

Voltak itt Imi nővéréék Margitkáék, ebédre hívtuk őket meg Mamát is. Imi főzött korhelyesen halászlevet. Nagyon finom lett. Én meg sütöttem boci mobilt, ez egy finom túrós süti.

Most egy pár napja egész éjszaka nyösztet Bíborka, biztos a kis foga kínozza. Még mindig nincs egy foga sem. Ezért ma ráakadtama neten, hogy lehet rendelni is borostyán nyakláncot. Így meg is rendeltem neki. Remélem hatni fog.

sylvie76: IMG 0644

BCG oltás

2010.02.10. 20:07 - sylvie76

Ma megkapta Bíborka a BCG újra oltást, mert nem fakadt meg neki. Egy kicsit sírt mikor megkapta, de aztán szépen megnyugodott. Ügyes kiscsaj. Aztán hazafelé jövet bementem egy két helyre, zöldségféléket, húst vásárolni és már nagyon sírt, így nagyon siettem és indulás haza. El is aludt hazafelé jövet, majd két órát aludt a bakakocsiban.

Peti meg anyuval és tesómmal elment mamáék, de elaludt és várták, hogy felkeljen és utána indulás haza. Mikor Imi hazajött meg elvitte magával mentek egy kicsit csavarogni.Úgy-hogy ma csak csavargott Petykám.

Viki meg szokás szerint edzésen volt délután, most mentek még a héten minden nap és mennek is, mert vasárnap diák olimpia lesz. Most megint volt egy kis összezördülés a lányok között és természetesen megint a Viki lett kifogva, ő meg szegény minden annyira magára vesz, meg az az igazság a egyik kislány túlzásba is viszi a dologokat, mint ha ő soha nem hibázna. Erre én nem hagytam annyiba tegnap felhívta, anyukájával akartam beszélni, de nem volt otthon így szépen megkértem a kislányt, már nem elsődjére, hogy hagyja már végre békén a Vikit. Mert már egyszer szóltam neki, akkor is a szembembe hazudott szépen vigyorogva, hogy ő nem volt.:( De most meg anyukájának nem tudom hogy adta elő a dolgot, mert az kedves anyukája a gyerekek füle hallatára le K.....a anyázott. Na szóval én ezek után nem szólok semmit, én az ilyenekkel nem foglalkozom, és mondtam Vikinek is, hogy engedje el a füle mellett amit mondanak neki, ő csak az edzőjével foglalkozzon és senki mással, igaz ezt már elmondtam neki egy párszor, de hát meg kell neki tapasztalnia ezeket a dolgokat és így tanul, az életből, hogy milyen emberek vannak és, hogy nem kell haragudni rájuk, mert az ilyen emberek buták és gyengék és a csúnya beszéddel és a veszekedéssel csak a gyengeségüket mutatják ki. Na de ezzel én be is fejeztem.

Tegnap voltunk fizikoterápián, a kocsink még mindig szervíz alatt állt és a Párom is ügyeletes volt, ezért a Bibi keresztapukájával mentünk, ő vitt el bennünket.

Na de ma a kocsi leműszakizott.:))

Egy hosszú nap

2010.02.07. 16:35 - sylvie76

A tegnapi napom jó hosszúra sikerült. Ha volt kilométer hiányom akkor a tegnap nap után most már nincs. Este nyolc után felhívott Mamám, hogy le kellett hívni az ügyeletet, mert nagyon felment megint a vérnyomása. :( Még most engedték haza pénteken és már szombaton este orvost kell hívni, na hát ez nem jó. De közben kiderült, hogy a házi orvosa nem írt fel minden gyógyszert amit beállítottak neki Debrecenbe és így mivel azt nem vette be a vérnyomás megint az égbe szaladt. :(

Ja és jó lenne ha Imi elmenne és kiváltaná a gyógyszert, mert hát Papa ugye nem lát és nem tud menni a gyógyszertárba. De közben nekünk meg nincs itthon a kocsi, mert szervízelés alatt áll, így mivel már a gyerkőcök már megfürödtek én keltem útra és lementem hozzájuk hóesésbe a receptért, aztán el az ügyeletes gyógyszertárba, majd vissza a gyógyszerrel. De most már bevette és jobban van megint. Úgy-hogy nehéz, kalandos és fárasztó estém volt. Volt fél 11 mire lefeküdtem, mert még leszedtem a ruhákat a szárítóról és kiteregettem a másik csapatot. Nem is kellett elringatni.

Még előtte volt itt Imi két barátja, horgászás után benéztek, és Imi dicsekedett Bíborkával, hogy milyen ügyes már stabilan ül, igaz azt is hozzá tette, hogy már ilyen idős gyerekek már szaladnak, de hát nálunk már ez is nagy dolog.

Aztán beszéltük, hogy már bizony egy éves lesz nem soká, és az Imi egyik barátja mondta, hogy hú már egy éve, hogy a dolog történt. Nekem fura volt, hogy nem azt mondta, hogy hú már egy éve, hogy született a Bíborka. Bár ha belegondolok szerintem ők se tudták feldolgozni és nem tudják, hogyan viselkedjenek ezzel kapcsolatosan, pedig látják, hogy mi 100%-an elfogadtuk, hogy született egy kis Dankánk. Igaz sokkal kisebb és kevesebb súlyú mint a két nagy volt ilyen idősen. De hát ez belefér. És nagyon ügyes, okos, figyelmes kiscsaj. Nagyon büszkék vagyunk rá.

Gyógyulás

2010.02.04. 18:59 - sylvie76

Meggyógyult Bibi, még szedjük a gyógyszert, de már nem beteg szerencsére. Ma már voltunk korai fejlesztőn és tornázni is.

Kértem időpontot a doktornőhöz, majd 15-én megyünk, és az napra ha sikerül beosztani bennünket Mártikának akkor oda is megyünk még.

Ma Bíborka hozta a formáját tornán, megint csak sírt és nem nagyon csinált semmit.

Korai fejlesztőn viszont nagyon ügyes volt, csak egy kicsit elkéstünk, elég rossz volt az út.

Anyut is bevittük Mamához a kórházba, de sajnos nem találkoztak, mert elvitték Mamát vizsgálatra és míg ott volt nem vitték vissza.

sylvie76: DSCF5099

Voltunk a dokinál

2010.02.02. 14:04 - sylvie76

Elvittük Bíborkát orvoshoz. Felső légúti vírusos betegsége van. Az alapbetegsége miatt kapott antibiotikumot. Szedjük aztán csak meggyógyul hamar. Közben meg is nyugodtam egy kicsit, mert elmondtam a doktorúrnak, hogy tegnap is leizzadt Bíborka, csak úgy csurgott a víz róla, megvizsgálta és azt mondta ne aggódjak amire én gondolok olyan baj nincs. Mert ugye a kardiológián mondták, hogy figyeljek erre is, mert ha megterhelő az evés vagy torna, mozgás Bíborkának akkor műteni kell, de szerencsére nem a szíve miatt izzadt.

Ebéd előtt elaludt a két kicsi, Peti igaz hamarább, de ő is fel is kelt, mert a szomszéd jött és egy kicsit kiabálva beszélt és ugatta a kutya is, így felkelt. Elment a szomszéd, Petinek adnám az ebédet és mondja nem, nem kell. Süssünk palintát. Vagy is gyors kavartam be palacsintát és azt csináltam neki.

Ötkor meg Vikinek lesz szülői értekezlet. Így oda megyek még ma.

Nem tudok kérni időpontot, majd csak ha bemegyünk kezelésre akkor tudok személyesen. Ha nem lesz Bíborka beteg már, nem taknyosodik be akkor csütörtökön megyünk.

 

sylvie76: peti alszik


Láz

2010.02.01. 19:55 - sylvie76

Bíborka ma egész nap nyűgös volt. Állandóan nálam lett volna. Aztán délután nagy nehezen elaludt olyan negyed öt körül és mire felkelt belázasodott:( 38 fokos láza van. Remélem semmi komoly, egyébként semmi nem látszik rajta, semmi jele, mi lehet a baj. Majd holnap viszem orvoshoz.

Így nem megyünk kezelésre és Papát se tudjuk bevinni Mamához, mert úgy volt visszük be és ott lesz addig nála míg mi kezelésen leszünk. De sajnos ez van.:(

sylvie76: apa (1) másolata



süti beállítások módosítása