Bíborka

Bíborka kislányomról, hogy hogyan fejlődik. Mik történnek velünk.

Friss topikok

  • Uzsiii: Kedves Blogíró! Udvarnoky Zsófia vagyok, végzős a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudomá... (2011.10.26. 16:44) Visszaemlékezés: május óta nem igazán írtam
  • sylvie76: @Szkupika: Köszönjük szépen! Igen hihetetlen, hogy már két év telt el azóta. És most már megy is. ... (2011.02.20. 08:57) Szülinap
  • sylvie76: @mikahock: Pillanatok alatt el is fogyott, de majd ha jöttök haza sütök megint. Köszi, most Imi d... (2010.10.12. 21:35) Torna
  • sylvie76: @Szkupika: Akkor okés ha rendben van minden. :) Nekünk is volt szülői hétfőn, de Imi volt, mert én... (2010.09.08. 19:28) Debrecen
  • sylvie76: @Szkupika: Köszi (2010.07.21. 19:22) Nyaralás a Beregben

Indafotó képek

7. fogacska

2010.10.01. 08:16 - sylvie76

Úgy néz ki most már hét fogunk van. :) Hurrá, lehet harapni!:( És ugye egyre többet beszél Bíborka. Próbálja a szavakat utánunk mondani. Például az alma az almama. De ha puszit küld akkor meg azt mondja pá, mert nem tud még cuppantani, arra még nem jött rá hogyan is kel. De mondja, mama, apa, papa. Tegnap nem voltam bent vele a korain és mivel én vagyok a mentsvár, mindig mikor kötelező volt neki végig csinálni valamit akkor nézett az ajtóra és kiabált, hogy anya, a végén meg már gyűlt a könnyecske is a szemében. Itthon meg most rájött lehet tologatni a játék babakocsit, olyan ügyesen tologatja. :) És most már mer lépni magától is ha nem messze vagyunk tőle. Eddig csak felállt és leült nem mert lépni. Csak borult előre. Tegnap éjszaka meg szinte egész éjszaka rajtam lógótt, alig aludtam valamit.

Péterem verekedik az oviban. És ugye elkezdett dadogni is, mert az agya előrébb jár mint a szája és inkább dadog, de mindenki azt mondja legyek türelmes és ez meg fog oldódni hamarosan. Egyébként jól elvan az oviban, még nem alszik ott. Tegnap Mihály napi vásároztak és kérdezte az apja tőle, hogy mivel fizettek, pénzzel, és mondja nem hanem kaviccsal. Akármi van ebédre el sorolja mikor hazajövünk mit evett. Egyébként most elég jól eszik mióta szedjük a Béres cseppet. Bár kicsit még mindig taknyos, de annyira nem vészes.

6. fogacska

2010.09.27. 11:15 - sylvie76

Nagyon beindultunk a fogacskákkal. Az alvásomon is meglátszik. Alul jött ki a hatodik fogacska. Szombaton jött ki. Igaz már délelőtt csikorgatta a fogát, de akkor még nem esett le, hanem majd este, hogy jé hát akkor ezek szerint már van alul is fogunk ha már csikorgatni is tudja.

Csütörtökön jó időre tekintettel busszal indultunk útnak Debrecenbe, ketten Bíborkával kezelésre és korai fejlesztésre. Szerencsére szereti a buszt, igaz semmit nem aludt. És érdekes módon jó tűrte most a masszírozást is, nem sírt. Csak mikor az arca lett birizgálva.

Peti az oviba néha néha sírdogál, de el lehet terelni a figyelmét. Megbeszéltük az óvónénikkel, hogy majd csak a héten kezdjük az ott alvást, de Peti pénteken eldöntötte, hogy ott alszik. Ebédelt és elaudt a széken. Így lefektették és mikor mentünk megbeszéltük, hogy ha felébred szólnak és megyünk is érte. Hát már sírdogált és nagyon várt bennünket, de szerintem meg fogja ő szokni azt is. Hiszen nagyon ügyes fiú.

Szombaton Rendőr családi napon voltunk a Vadászháznál. Nagyon jól sikerült. Sok régen nem látott ismerőssel találkoztam. Megebédeltünk aztán délután meg mentünk a művházba, mert ruhabörze volt, vittünk mi is ruhákat, de nem sok minden kelt el. Volt játszóház és ilyen kreatív fogalalkozások is a kicsiknek. Bíborka átmászott az alagúton, be a kis házba. De ő magától akadt az alagútra és gondolta bemászik már. :)) Viki meg az apjával átmentek P.ladányba Kárpátia koncertre.

Tegnap voltunk a Mamáknál, Viki meg délután elment az osztálytársához még osztályterem díszt készíteni. Elég jól kezdte a sulit. Eddig egy hármasa van nyeltanból helyesírásra, de nála ez a nyelvtan a gyenge láncszem. Egyébként az angolból, matekból, környezetből, történelemből ötössel indított és már van amiből kettő is van neki. Remélem így is fog maradni.

Készül már versenyekre is. Lesz több is és van kedve menni. Akkor menjen, igaz most több a szabadideje mivel az aerobikra nem jár. De majd ha lesz a suliban ilyen aerobik óra akkor oda fogom engedni, mert a mozgás nagyon rá férne, most szedett már fel egy pár kilót és ha így folytatja akkor annak nem lesz jó vége. Már leadni nehezebb lesz ám.



süti beállítások módosítása