Bíborka

Bíborka kislányomról, hogy hogyan fejlődik. Mik történnek velünk.

Friss topikok

  • Uzsiii: Kedves Blogíró! Udvarnoky Zsófia vagyok, végzős a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudomá... (2011.10.26. 16:44) Visszaemlékezés: május óta nem igazán írtam
  • sylvie76: @Szkupika: Köszönjük szépen! Igen hihetetlen, hogy már két év telt el azóta. És most már megy is. ... (2011.02.20. 08:57) Szülinap
  • sylvie76: @mikahock: Pillanatok alatt el is fogyott, de majd ha jöttök haza sütök megint. Köszi, most Imi d... (2010.10.12. 21:35) Torna
  • sylvie76: @Szkupika: Akkor okés ha rendben van minden. :) Nekünk is volt szülői hétfőn, de Imi volt, mert én... (2010.09.08. 19:28) Debrecen
  • sylvie76: @Szkupika: Köszi (2010.07.21. 19:22) Nyaralás a Beregben

Indafotó képek

Down Családi Nap

2010.05.16. 07:22 - sylvie76

Tegnap Debrecenben voltunk a Down Családi napon. 11-kor kezdődött, így tíz után indultunk. Anyu is jött velünk. Volt lufibohóc aki bűvészmutatványokkal szórakoztatta a gyerekeket és a felnőtteket. Utána minden gyermeknek készített egy lufifigurát. Bíborka hal alakút, Peti nyuszit és Viki virág alakút. Ezután hastánc bemutató volt, nagyon ügyesek voltak a lányok. Aztán ebédeltünk, volt virsli és kolbász meg gyümölcs és pöttyös guru. Utána néptánc bemutató volt és táncház ahol a gyerekek egy kicsit meg lettek mozgatva és természetesen az anyukák és apukák is. Majd utána egy kis agytorna következett, családi totó amin negyedikek lettünk. Mivel el kezdett nagyon esni az eső, így a tompeti zenekart már csak bent a torna terembe tudtuk megnézni és közben a gyerekeknek arcfestés is volt. Peti egy Batman arcot kért. Lefényképeztem, majd fel fogom tenni mihelyt a telefonomról feltöltöm a gépre. Viki csak a kezére kért egy kis virág figurát, mert ő este még fellépett a Kövy Bálon az aerobik csapatával.

Így olyan négy körül el is indultunk haza, Vikinek megcsináltam a haját, kicsiket megfürdettem és utána én is elmentem a bálba, még időben, pont láttam Balázst a nővérem kisfiát a kacsatáncot adták elő az elsősök. Nagyon aranyosak voltak. Majd még volt egy pár szám és utána Vikiék következtek. Ők is nagyon ügyesek voltak.

Olyan tíz körül haza is értünk és még Peti fent volt, de mihelyt lefeküdtem ő is elaludt.

De én még mindig nem vagyok jól, igaz lázas már nem vagyok, de még mindig köhögök, kapkodok a levegő után, fáj a torkom, el vagyok rekedve. De csak helyre jövök már lassan.

sylvie76: Kép 0085 sylvie76: Kép 0084

sylvie76: Kép 0083

Egy kis mese

2010.05.11. 06:58 - sylvie76

Mostanában nem írtam a gyerkőcökről, miket csinálnak, mondanak. Vasárnap Viki nézte a Mr. Bean-t, azt a részt mikor a kocsija után akad egy babakocsi és elviszi a vidámparkba. Peti éppen a bilin ült és nézte, és egyszer látjuk csurog a könnye, annyira sírt, hogy alig tudtam megvígasztalni. Értelmezte a filmet és úgy érezte az a babának nagyon rossz ami vele történik. :( Nagyon érzékeny gyermek.

Bibinek bővült a szókincse egy szóval. Hejte. A telefonon mutattam neki a képeket és a kis ujjával simogatta a telefont és mondta hejte, hejte. Ma reggel meg Peti később kelt fel mint ő és ugye sírva, mert viszketett a háta. Bibi meg hozta felrakta a két kis könyvét az ágyra és kiabált Petinek, hogy felhívja magára a figyelmet. És akkor Peti meg is nyugodott, oda ment az ágy végéhez és játszottak a könyvekkel. Mind kettőben van autó és oda lapota Bibi és mutatta az autót és brummogott. Meg ha kérdjük tőle hol az autó akkor mutatja a kis ujjával, hogy ott.

Peti meg most ugyanazt csinálja, mint Viki anno, hogy nem akarja mondani hány éves, vagy is mondja, de mást mond és direkt. Huncut a gyerek. És akkor mondtam neki, hogy Lackó és Bálint is három éves és te is annyi vagy. És Elmondta, hogy Lackó és Bálint is három éves. És kérdem Peti hány éves, hát három. Na hát remélem most már mondja majd rendesen. Na most is kérdem tőle, hány éves vagy, mondja kettő, kérdem mennyi? Mondja gyorsan három. :))

Bíborka meg integet és most már a kis kezét is próbálja úgy mozgatni nem csak rázza a kezét, hanem a kis ujjait úgy mozgatja. Most már úgy látszik teljesen rendbe jött a keze és nincs nála ez az ideg bénulás.



süti beállítások módosítása