Bíborka

Bíborka kislányomról, hogy hogyan fejlődik. Mik történnek velünk.

Friss topikok

  • Uzsiii: Kedves Blogíró! Udvarnoky Zsófia vagyok, végzős a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudomá... (2011.10.26. 16:44) Visszaemlékezés: május óta nem igazán írtam
  • sylvie76: @Szkupika: Köszönjük szépen! Igen hihetetlen, hogy már két év telt el azóta. És most már megy is. ... (2011.02.20. 08:57) Szülinap
  • sylvie76: @mikahock: Pillanatok alatt el is fogyott, de majd ha jöttök haza sütök megint. Köszi, most Imi d... (2010.10.12. 21:35) Torna
  • sylvie76: @Szkupika: Akkor okés ha rendben van minden. :) Nekünk is volt szülői hétfőn, de Imi volt, mert én... (2010.09.08. 19:28) Debrecen
  • sylvie76: @Szkupika: Köszi (2010.07.21. 19:22) Nyaralás a Beregben

Naptár

május 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Indafotó képek

Rég nem meséltem

2010.05.31. 06:16 - sylvie76

Régen nem meséltem a gyerkőcökről.

Biztos ismer mindenki sok kis versikét, mondókát, például az: Ez elment vadászni, ez meglőtte......, vagy azt hogy kerekecske, dombocska....., vagy a ciróka, marókát. Nos van egy nekem ismeretlen ilyen kis versike amit a korai fejlesztőn tanított Mónika Bíborkának. Úgy van, hogy bökködőset(ilyenkor a mutatóujjunkkal bökködjük a tenyerét) aztán hasítósat(ilyenkor a mutatóujjunkkal végig huzunk a tenyerén) atán kerekeset(ilyenkor körözünk rajta) majd simítósat(ilyenkor végigsimítjuk) majd csattanósat(ilyenkor belecsapunk a tenyerébe). Na szóval ezt Bíborka csinálja magától is, de ha mondjuk neki a szöveget akkor egyből fogja a két kis kezét és csinálja. Nagyon édi és okos kis manó.

Tegnap a kádban. Fürdik és látja a kádszélén a kis játék kacsát. Felállt levette. Kérdem tőle: Hol a kacsa? Bibi az egyik kezébe fogta a kacsát a másik kezének a mutató ujjával mutatta nekem, hogy itt.

Nagyon kis fürge, a keresztszülők alig tudták felöltöztetni, mert fordult ki a kezükből.:)) Tegnap állt az ágyon kapaszkodott egy kézzel. Meglátott, elengedte a másikkal is és állt egy jó pár pillanatig aztán gyorsan megfogta az ágyat és kapaszkodott tovább. Egyre ügyesebb és erősebb a kis lába.

Tegnap kint voltunk a sátorban, mert még nem lett szétszedve, Peti bent aludt és kimentünk nehogy Bibi felkiabálja. Majd jön kifelé Peti, leül mellénk. Bíborka meg, most van egy bizonyos kis orr és szájhúzása úgy felfelé, ezzel szórakoztat most bennünket, de olyan aranyos vele, le lett fényképezve majd azt ide felteszem. Na szóval mondom neki: jaj te kis bohóc! Erre Peti nagy komolyan: Bíborka nem bohóc, hanem kicsi baba.:)

sylvie76: Szuszkó 2 sylvie76: Szuszkó3 sylvie76: Szuszkó1

Névadó

2010.05.30. 06:39 - sylvie76

Tegnap volt Peti és Bibi névadója. Jól el is fáradtam, de a gyerkőcök is. Főleg Bíborkát viselte meg, hogy nem sokat tudtam vele napközben lenni, hiszen amúgy meg egész nap velük foglalkozok szinte. De ma bepótolom:))

Még a héten voltunk védőoltáson is 15 hónapos, meg még kapott egy másikat is, egy emlékeztető oltást is letudtunk. Mind két vállába egyet-egyet. De nagyon jól viselte. Nem lázasodott be, meg semmi.

Az egész délelőttöm készülődéssel telt, szerencsére Petit sikerült elaltatnom még 11 után kicsivel, így csak 10 órakor dőlt ki, de akkor aztán teljesen. Bibi meg alig aludt valamit és este se akart aludni és sokat fel is ébredt. Peti meg küszködött álmában és sokat sírdogált is.

Kora délután jöttek a keresztszülők és a vendégek, nagyszülők, felöltöztettük a kicsiket, vagy is a keresztszülők és indultunk is. Képeket teszek majd fel, de még nincsenek nálam. Aztán elmentünk a Művelődési házba és meg lettek névadózva a kicsik. Bíborka nagyon elevenében volt, pedig már előtte megpisszent a kocsiba. Kötekedett a keresztapáival. Mert két keresztapukája van és két keresztanyukája. Mici és Zoli, Erzsi és Kukker. Petinek a tesóm és Attila a keresztszülei.

Aztán hazajöttünk, befőztük a tyúkhúslevest, Imi közben elszaladt a tálakérért és a birkapöriért, megvacsiztunk, sütiket raktunk fel. Szóval jó volt minden. Remélem mindenki jól érezte magát.

sylvie76: Viki és Bibi  sylvie76: Kukker és Bibó sylvie76: Apa fiával sylvie76: Névadó 17 sylvie76: Anya és Bibi 2 sylvie76: Jár a baba, jár

Mindenki itthon

2010.05.24. 06:47 - sylvie76

Hazajött Viki tegnap este negyed 12-kor. Így teljes a létszám itthon.:))

Nagy élménybeszámolót tartott. Nagyon jól érezte magát. Nagyon jó volt az idő végig. Túráztak, fürödtek, boboztak, szombaton meg Diósgyőrben voltak, a várba volt sok-sok program. De majd még ma biztos mesél, mert már fáradt volt nagyon, tán még én álmosabb voltam mint ő. Azt mondta minden jó volt, csak keveset aludtak. Mondta is Ildikó, hogy volt két óra is mire elcsendesedtek és már fél hatkor meg már fent is voltak. Úgy-hogy tényleg alig aludtak vagy négy órát. Reggel meg ugye itthonról hatkor indultak.

Mi meg szombaton tesómék voltunk szülinapozni, megköszöntöttük Balázst. Fél hétre értünk haza, Peti az kidőlt. Már a fürdőkádba el akart aludni, de a felöltöztetésnél el is aludt. Tegnap meg voltunk kint sokat, délután meg Mama átvitte magához Bíborkát, Petit elaltattam a hintában, én meg nagytakírátást csináltam a fürdőszobában és a spájban. Selejtezgettem is egy csomót.

Meg készülgetek a névadóra, szombaton lesz a két kicsi névadója. Tervezgetem, hogy mikor mit, meg mit kell venni. Satöbbi.

Kiránduás Bükkaranyosra

2010.05.22. 06:32 - sylvie76

Viki elment osztálykirándulásra. Remélem jó idő lesz rájuk, majd holnap este jönnek haza.

Most nem nagyon tudtam leülni géphez, hogy írjak, mert a gyerkőcök már meg voltak idebent veszve, nem tudtunk kimenni, csak eső és eső. De végre tegnap ki tudtunk menni. Bibi nagyot aludt. Peti hintázott egy csomót és szétnéztünk az udvaron és a kertben is. Egyébként minden nagyon szépen ki van kellve, csak most már nem kellene több eső, mert már ez is sok.

Peti minden pillanatban csinált valamit, azt lestem állandóan merre van mit csinál. Még a karnison is lógni akart:( Rám meg a szívbajt hozta vele. Akkor beszaladt a fürdőszobába kinyitotta a csapot és befogta a kezével és a víz csak folyt és folyt a karján végig, a ruhája csurom víz. Na akkor átöltözés és mire végeztem a másik pillanatba megint más valamit csinált, például a cserepes viárgokkal szaladgált a lakásban meg ilyenek. Pedig ő alapjáraton nem ilyen. De hát ez van.

Tegnap kapott földiepret Micitől és mondta neki, hogy: Mici vedd már le a papírját!:)) ( a levelére gondolt) Meg mikor elmentek akkor kereste a  cumiját és nem találta és mondta, hogy Adrienn megette. :))

Bibivel voltunk csütörtökön korai fejlesztőn. Nagyon ügyes volt mint mindig. Csak erről a dobálásról nem akar leszokni. Állandóan dobálja a háta mögé a dolgokat.

Ma meg megyünk tesómék szülinapja volt Balázsnak és most tartják. Ebedre megyünk.

Etetőszék

2010.05.18. 15:42 - sylvie76

Bibi mivel megtanulta most már hogyan kell felállni, így nagy sajnos az etetőszékben is feláll. :( Egy pillanatra se lehet még el sem fordulni felőle mikor benne van. Teszek be róla egy pár képet.

Peti a múltkor az ölébe fektette Bíborkát és kiabál nekem, hogy: Anya aranyos Bíborka és közben meg simogatta. Na erről is két kép.

sylvie76: Kép 0079 sylvie76: Kép 0078 sylvie76: Kép 0077

sylvie76: Kép 0065 sylvie76: Kép 0064

Anyáknapja a suliban

2010.05.17. 06:12 - sylvie76

Ma anyáknapja lesz a suliban Vikiék. Suli után megy a fodrászhoz és levágatja a haját. A hosszú hajú lányból rövid hajú lesz. Jó nem teljesen rövid, de sokkal rövidebb.

Az éjszaka megint annyi eső leesett, mi lesz itt kérem? A májusi eső aranyat ér, de ez már nem.:(

A héten tölti Bíborka a 15 hónapot. Tegnap töröltem az orrát zsepivel és fújta az orrát. Haláli egy csaj.

Péterem tegnap hozta a formáját. Későn aludt el délután és még nyolc után is javába aludt, így fel se keltettük, gondoltuk így jobb lesz, mert akkor ki tudja mikor alszik el utána vissza. Erre 11-től 1-ig fent volt és ugráltunk, hol kakó kellett, hol ide feküdt, hol oda, még játszani is akart. Most meg már reggel fél hatkor felkelt.

Én meg továbbra is köhécselek, attól tartok az anyáknapjáról kizavarnak:))

sylvie76: Kép 0087 sylvie76: Kép 0086

Down Családi Nap

2010.05.16. 07:22 - sylvie76

Tegnap Debrecenben voltunk a Down Családi napon. 11-kor kezdődött, így tíz után indultunk. Anyu is jött velünk. Volt lufibohóc aki bűvészmutatványokkal szórakoztatta a gyerekeket és a felnőtteket. Utána minden gyermeknek készített egy lufifigurát. Bíborka hal alakút, Peti nyuszit és Viki virág alakút. Ezután hastánc bemutató volt, nagyon ügyesek voltak a lányok. Aztán ebédeltünk, volt virsli és kolbász meg gyümölcs és pöttyös guru. Utána néptánc bemutató volt és táncház ahol a gyerekek egy kicsit meg lettek mozgatva és természetesen az anyukák és apukák is. Majd utána egy kis agytorna következett, családi totó amin negyedikek lettünk. Mivel el kezdett nagyon esni az eső, így a tompeti zenekart már csak bent a torna terembe tudtuk megnézni és közben a gyerekeknek arcfestés is volt. Peti egy Batman arcot kért. Lefényképeztem, majd fel fogom tenni mihelyt a telefonomról feltöltöm a gépre. Viki csak a kezére kért egy kis virág figurát, mert ő este még fellépett a Kövy Bálon az aerobik csapatával.

Így olyan négy körül el is indultunk haza, Vikinek megcsináltam a haját, kicsiket megfürdettem és utána én is elmentem a bálba, még időben, pont láttam Balázst a nővérem kisfiát a kacsatáncot adták elő az elsősök. Nagyon aranyosak voltak. Majd még volt egy pár szám és utána Vikiék következtek. Ők is nagyon ügyesek voltak.

Olyan tíz körül haza is értünk és még Peti fent volt, de mihelyt lefeküdtem ő is elaludt.

De én még mindig nem vagyok jól, igaz lázas már nem vagyok, de még mindig köhögök, kapkodok a levegő után, fáj a torkom, el vagyok rekedve. De csak helyre jövök már lassan.

sylvie76: Kép 0085 sylvie76: Kép 0084

sylvie76: Kép 0083

Egy kis mese

2010.05.11. 06:58 - sylvie76

Mostanában nem írtam a gyerkőcökről, miket csinálnak, mondanak. Vasárnap Viki nézte a Mr. Bean-t, azt a részt mikor a kocsija után akad egy babakocsi és elviszi a vidámparkba. Peti éppen a bilin ült és nézte, és egyszer látjuk csurog a könnye, annyira sírt, hogy alig tudtam megvígasztalni. Értelmezte a filmet és úgy érezte az a babának nagyon rossz ami vele történik. :( Nagyon érzékeny gyermek.

Bibinek bővült a szókincse egy szóval. Hejte. A telefonon mutattam neki a képeket és a kis ujjával simogatta a telefont és mondta hejte, hejte. Ma reggel meg Peti később kelt fel mint ő és ugye sírva, mert viszketett a háta. Bibi meg hozta felrakta a két kis könyvét az ágyra és kiabált Petinek, hogy felhívja magára a figyelmet. És akkor Peti meg is nyugodott, oda ment az ágy végéhez és játszottak a könyvekkel. Mind kettőben van autó és oda lapota Bibi és mutatta az autót és brummogott. Meg ha kérdjük tőle hol az autó akkor mutatja a kis ujjával, hogy ott.

Peti meg most ugyanazt csinálja, mint Viki anno, hogy nem akarja mondani hány éves, vagy is mondja, de mást mond és direkt. Huncut a gyerek. És akkor mondtam neki, hogy Lackó és Bálint is három éves és te is annyi vagy. És Elmondta, hogy Lackó és Bálint is három éves. És kérdem Peti hány éves, hát három. Na hát remélem most már mondja majd rendesen. Na most is kérdem tőle, hány éves vagy, mondja kettő, kérdem mennyi? Mondja gyorsan három. :))

Bíborka meg integet és most már a kis kezét is próbálja úgy mozgatni nem csak rázza a kezét, hanem a kis ujjait úgy mozgatja. Most már úgy látszik teljesen rendbe jött a keze és nincs nála ez az ideg bénulás.

Anya is beteg néha

2010.05.08. 17:12 - sylvie76

Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, egy kicsit lebetegedtem. Tegnap már muszáj voltam dokihoz menni, kaptam atb-t. De már három napja, hogy lázas vagyok, vagy négy.

Voltunk a héten a doktornőnél kontrolon. Azt mondta szépen feljlődik. Még az állást ne erőltessük, én nem is erőltetem, de ha egyszer ő feláll magától, mit csináljak vele, kötözzem le?

Voltunk korai fejlesztőn is és fizikoterápián is. És kértem a főorvoshoz időpontot, mert ő írhat fel gyógycipőt. Június másodikára kaptuk az időpontot. Majd utána leveszik a méretet a lábáról és utána két hét múlva kész is.

Voltak itt Sógórnőmék és Mama, Imi főzött pörköltet, Mama meg levest, sütit is sütött. És itt nálunk kajáltunk.

 

sylvie76: IMG 0943 sylvie76: IMG 0928

sylvie76: IMG 0941 sylvie76: IMG 0950 sylvie76: IMG 0948 sylvie76: IMG 0955 sylvie76: IMG 0968 sylvie76: IMG 1005 sylvie76: IMG 1036 sylvie76: IMG 1054 sylvie76: IMG 1057 sylvie76: IMG 1070 sylvie76: IMG 1092

Szerencse

2010.05.05. 16:31 - sylvie76

Még szerencse, hogy a biztonság kedvéért külön még plusz angyalokat kérek meg, hogy vigyázzanak a gyerkőcökre.

Tegnap a Viki ölébe ültettem Bíborkát. Nézte a tévét, mondom addig kiteregetek gyorsan. Szedem a ruhát a centrifugából kifelé, hallom bili csörömpölés. Lépek ki a fürdőszobából és látom Viki vágódik át a küszöbön be a konyhába, gyerek a kezébe, de olyan szerencsésen esett, hogy a gyereket letette ülve  a földre, szóval csak ijjedtségből sírt, meg nem ütötte magát, de éppen eshettek volna rosszul is, éppen úgy, hogy valamelyiknek baja eshetett volna. De szerencsére nem így történt. :)) Köszi angyalkák!!

Boldog névnapot!

2010.05.04. 15:43 - sylvie76

Ma van Bíborka korai fejlesztőjének Mónikának a névnapja.

 

Sok boldog névnapot Móni!!

 

sylvie76: virag 10

sylvie76: Korai fejleszton 1 sylvie76: Korai fejleszton 2 sylvie76: Korai fejleszton 3 sylvie76: Korai fejleszton 4 sylvie76: Korai fejleszton 5 sylvie76: Korai fejleszton 6 sylvie76: Kép 0051 sylvie76: Kép 0052

Ügyeske Bibike

2010.05.03. 18:36 - sylvie76

El felejtettem írni, hogy a múlt héten a fizikoterápián Mártika azt mondta, hogy nagyon vigyázni kell Bibivel, mert nagyon merész és abból még sok baj adódhat. Most olyat kell vele csináltatni, hogy ráültetem egy kis alacsony székre és hogy próbáljon úgy felállni űlésből, minél alacsonyabb a szék annál jobb. De ő meri a felállást, csak hát ugye még maga nem tud megállni így könnyen borulhat ha majd magától is próbálgatja.

 



süti beállítások módosítása