Bíborka

Bíborka kislányomról, hogy hogyan fejlődik. Mik történnek velünk.

Friss topikok

  • Uzsiii: Kedves Blogíró! Udvarnoky Zsófia vagyok, végzős a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudomá... (2011.10.26. 16:44) Visszaemlékezés: május óta nem igazán írtam
  • sylvie76: @Szkupika: Köszönjük szépen! Igen hihetetlen, hogy már két év telt el azóta. És most már megy is. ... (2011.02.20. 08:57) Szülinap
  • sylvie76: @mikahock: Pillanatok alatt el is fogyott, de majd ha jöttök haza sütök megint. Köszi, most Imi d... (2010.10.12. 21:35) Torna
  • sylvie76: @Szkupika: Akkor okés ha rendben van minden. :) Nekünk is volt szülői hétfőn, de Imi volt, mert én... (2010.09.08. 19:28) Debrecen
  • sylvie76: @Szkupika: Köszi (2010.07.21. 19:22) Nyaralás a Beregben

Naptár

március 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Indafotó képek

Angol tagozat

2010.03.31. 15:13 - sylvie76

Viki bejutott az angol tagozatba. :)) Hát mondjuk nem tudom mennyire lesz ez jó, de ő örül neki az a lényeg.

Gyerkőcök

2010.03.30. 09:00 - sylvie76

Most eldöntöttem, hogy lejegyzem egész nap, hogy miket alakítanak a gyerkőcök. Sokszor olyat mosolygok itt rajtuk.

Például tegnap Peti ette a répát, nyersen, mert imádja, össze darabolom és úgy. Adni akarta Bibi szájába és mondtam neki, nem szabad, mert Bibi még nem tudja megrágni, nincs foga. Jó, beletörődött. De fél szemmel figyeltem mit csinál. Csak bedugott egy darabot Bibi szájába. Lépek oda, hogy kivegyem a szájából, erre Peti meglátta, hogy én megláttam mit csinált és mondja Bibinek: Köpd ki Bíborka, köpd ki!!:))

És ugye Bíborkám most már elég ügyesen mászik és minden érdekli, így pakol is. A Peti ruháját az összest lepakolja a polcról. Mikor Viki kicsi volt akkor oda arra a polcra nem tudtunk pakolni, mert állandóan lepakolt. Peti egyszer kétszer és megunta egy idő után és nem csinálta. Bibire kíváncsi leszek, hogy mire alakul.

 

Névnap

2010.03.28. 06:36 - sylvie76

Tegnap anyuék voltunk megköszönteni húgomat. Hajnit. Ahogy mentünk voltak az utcán kint kutyák. Peti írtóra fél tőlük. Szegény végig ordította az anyuék utcáját:( Pedig ott már nem volt kint kutya.

Az órákat még tegnap délután átállítottam. De Bibi olyan későn aludt el, a mai időhöz számítva 11 körül. Beállítottam az órát, hogy reggel Vikinek csináljam a haját. Na hát nem egy órával korábbra.:( Vissza feküdtem, de már nem nagyon mertem visszaaludni. Bibi is fent volt vagy háromszor. :(

Aztán mentem Vikit kelteni, megcsináltam a haját és tűztünk ki a buszhoz. Fél hatkor indultak. Mondta Edit az edzőjük, hogy valami ziccer van a padukkal, mert a nagy még nagy nekik, a kicsi meg hát ugye, ez már profi verseny. Na nem tudom mi lesz. Én nagyon szorítok nekik, ez az első Kupa versenyük.

Viki telefonált. Harmadikok lettek. Ahhoz képest, hogy az ödödik lányt két hét alatt tanították be nagyon jó eredmény ez. Majd a második forduló májusban lesz, de az már közelebb lesz Debrecenbe. A mostani Pesten volt. Majd olyan 10 körül érnek haza.

 

 

Fórum

2010.03.26. 06:14 - sylvie76

Ma 15.30-TÓL A NÁDUDVARI ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT TANÁCSTERMÉBEN FÓRUMOT TARTUNK, AHOL TÖBBEK KÖZÖTT SZÓ LESZ ARRÓL, HOGY:
- MI IS AZ A CSALÁDI NAPKÖZI
- KIK VEHETIK IGÉNYBE
- VAN E LEHETŐSÉG A GYERMEK ALKALOMSZERŰ ELHELYEZÉSÉRE
- MIÉRT JOBB AZ ÁLLAMI INTÉZMÉNYEKNÉL
- ÉLELMEZÉSRŐL....STB.
SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT!
(CSOPORTJAINK 20 HETES-14 ÉVES KORIG INDULNAK)
ÉRD: 06-30-3900-958

sylvie76: user 11015983 1269029282523 box

"A bolond azt is mondja amije nincs. Az okos azt is titkolja amije van"

2010.03.25. 07:33 - sylvie76

Reggeli kis idézetem ne zavarjon meg senkit sem!:))

Ma voltunk korai fejlesztőn. Csináltam képeket, majd felrakom. Befelé kocsival mentünk, de hazafelé jövet Szoboszlón hagytuk a kocsit, "kozmetikusnál":)). Így busszal jöttünk haza. Bíborknak tetszett nagyon a végére el is aludt. Közben mikor leszálltunk a buszról derült ki, hogy a keresztlányunk is azzal a busszal jött hazafelé. Így együtt sétáltunk hazafelé ő meg Mamához. Vitte is egy kicsit Bibit. :))

Aztán megebédeltünk és irány a bolt és Petiért anyuék. Ma olyan szép időnek kezdődött a nap, hogy mostam vagy három csapatot. Már ebből kettő be is száradt.

Holnap meg Fórum lesz délután. Remélem sokan eljönnek.

Betegség

2010.03.24. 14:48 - sylvie76

Ma Viki beteg lett. Be van gyulladva a füle.:( Elvittem az orvoshoz. Át vittem a gyerkőcöket a doktornőhöz. Nagyon kedves doktornő. Megvizsgálta, gyógyszert írt. Írt homeopátiást, de írt neki antibiotikumot is, ha két három nap múlva nem javul akkor azt kiváltom neki, már mint az antibogyót. Gyorsan meg kell neki gyógyulni, hiszen vasárnap szeretne menni a Magyar Kupára. De sajnos ma kimarad az atlékikai versenyből. És a holnapi matek versenyből is. Mert már a héten nem megy suliba.

Ma megint nagyon fáj a fejem. Most pótlom a képeket amiket már régóta ígérgetek.

Dokinál

2010.03.23. 06:08 - sylvie76

Tegnap már nem tudtam beírni mi volt, mert kidőltem. Annyira fájt a fejem, pedig nekem nem szokott, meg úgy mindenem fájt. Délelőtt megkezeltem Bíborkát, a glúteuszait is erősítettem egy kicsit, haláli volt, mert mire ráraktam az egyik elektródát és a másikat a kezembe vettem felült és felcsúszott az egész, kezdhettem előlről, de nem adtam fel és összejött a dolog.:)) Aztán elmentünk anyuhoz, gyerkőcöket ott hagytam és elvittem már a dokihoz a Bibi leleteit. Mert ugye azt már írtam, hogy a vas értéke egy kicsit kevesebb. Nem vészes, meg a többi értéke rendeben van. De a doktornő is azt mondta szerinte nem kellene, de ha már a genetikán azt monták akkor egy hónapos kúrát csinálunk. Be is vittem a receptet a gyógyszertárba, majd ma lesz meg a gyógyszer, mert meg kell rendelni ezt a fajtát. Hagytam ott egy plakátot is a Fórumról, vittem be a barátnőm fodrászatába is meg a CBA-ba a kicsibe, mert oda szaladtam be vásárolni. És már dél is lett. Találkoztam a postással és kérdeztem tőle, hogy a postára szoktak e kirakni plakátokat, mert nem emlékeztem rá, hogy szokott e kirakva lenni ilyesmik. De nem is ez a lényeg, hanem mondta menjek be kérdezzem meg a főnököt, de azt nem mondta levelem van amit alá is kellene írni. Én meg ugye nem voltam otthon mikor volt nálunk. És ma mehetek a postára érte. Közben kaptam egy telefont, hogy dálután adomány. Na egy út Ladányba, három után indul a busz, így meg kellett a lépteim nyújtani, hogy át tudjak menni. Vissza anyuék. Peti elalud, még Bibi is aludt, mondja anyu, hogy kaptak egy csekket a Tcom-tól, pedig előtte küldték a levelet, hogy késérükre megszüntetik a vonalt. Na akkor telefon bedug, még volt vonal, felhívtam őket, mert ugye az ingyenes számot tudtuk hívni rajta, jó negyed óráig várakoztam és beszéltem két ügyintézővel is, kiderült, hibásan küldték ki és tényleg megszüntették a vonalat és  a csekket nem kell kifizetni. Csak azt nem értem, hogy tudtam akkor mégis velük beszélni. De az a lényeg sikeresen elintéztem ezt is. Aztán Bibi felkelt, gyorsan haza sétáltunk, már Viki otthon volt. Mert hívott. Mondtam neki, tegyen oda vizet főni. Mire hazaértünk már meg is főtt majdnem a tészta. Aztán ettünk, de már majdnem fél három volt, így gyorsan átvittem Mamához Bibit, aztán a biciklijével haza az enyémért. Aztán azzal el anyuék Petiért, vissza a másik Mamához, beadtam Petit és irány a busz. Sikeresen elértem a buszt. Danone adomány volt, fél ötkor indult vissza a busz. Hazajöttem, le az én bicajom és a Mamáével irány Mamához a gyerkőcökért. Aztán ott még egy kicsit időztünk, beszélgettünk. Akkor már nagyon fájt a fejem. Hazajöttünk, megfürdettem a kicsit, Vikitől kikérdeztem a környezetet. Megfürödtem elaltattam Bibit és el is aludtam. Petit már az apja rendezte. Ilyen nem sűrűn fordul elő, csak ha tényleg szarul vagyok. De a tegnapi nap, na tényleg kikészültem.

 

Nemzetközi Down Világnap

2010.03.21. 21:58 - sylvie76

Ma van a Downosok világnapja.

Debrecenben majd csak májusban lesz egy találkozó. Szép napos időben, kint rendezik meg. Remélem el tudunk menni. Mert a névadót is májusra tervezzük.

Ma voltunk a Vadászháznál főzöcskézni. Imi halászlevet főzött,  Kukker meg slambucot. Sajnos már az utóbbiból nem tudtam enni, mert úgy teli voltam mint a déli busz. Bibi is nagyon sokat csipegetett. Olyan jó az étvágya.

Délután meg mikor hazajöttünk Peti elauldt én meg a két csajjal elmentem Marika nénihez elvittük a varni valókat. Úgy összegyűlt már.

Most meg végre elcsendesedett a ház és egy kicsit leültem üzenetekre válaszolgattam. Ma kaptam egy nagyon-nagyon kedves barátnőmtől üzenetet és válaszoltam is neki gyorsan.

 

Játék

2010.03.20. 22:16 - sylvie76

Ma nagyon mozgalmas napunkt volt, főleg nekem. Délelőtt koppasztás, aztán tészta sütés holnapra. Majd rend rakás és utána indulás a két kicsivel a játszóházba. Van most már minden szombaton négytől gyerekeknek program. Törpikék játszója. Mondókázás, játszás. Nagyon tetszett és a gyerkőcöknek is tetszett nagyon. Peti szinte kipirult. Bíborka meg kedvére mászhatott, labdán hintáztattuk meg ilyenek. Remélem minél többször el tudunk menni, mert szokja legalább Peti a gyerekeket, hiszen szeptemberben lehet már oviba megyünk.

Tegnap meg Egyesületi gyűlésünk volt. Nádudvari Ficánka Kiemelkedően Közhasznú Egyesület. Az egyesület családi napközit akar létrehozni ahová 20 hetes kortól 14 éves korig jelentkezhetnek. Remélem sokan veszik majd igénybe a szolgáltatást. Jövő héten pénteken lesz egy fórum ahová remélem nagyon sokan eljönnek, hiszen ott bárki kérdezhet, hogy pontosan mit is takar a családi napközi.

Mászás

2010.03.18. 15:01 - sylvie76

Azt már írtam, hogy próbálkozik Bíborka a mászással. Na ma a fizikoterápián elég sokat mászott, kicsit még kifordul a jobb csípője, de most majd azon is erősítek egy kicsit és akkor tökéletes lesz a mászásunk is. :)) Majd erről is csinálok fotót és pótlom hamarosan.

A korai fejlesztőn is nagyon ügyes volt, kapott is egy matricát:))

Vikiéknek megvolt tegnap a felvételi megírása. Egy furcsaság volt amit mondott a Viki, hogy angolból voltak kis rövid kérdések amire válaszolniuk kellett, és ebből egy az volt: Hogy hívnak? Kérdem? Akkor minek kellett ez a nagy jelszavazás, hogy nem a nevüket írták a lapra, hanem a jelszavukat. Egyébként ő azt mondja jól sikerült, úgy érzi. Ha meg lesz a 70% akkor bejut, kivéve ha mind a 19 gyereknek megvan a 70% és a többieké több % mint az övé. A 19 gyerekből 13 jut be. Én úgy vagyok vele ha ott kell neki lennie abban az osztályban akkor biztos bejut. Ha meg nem akkor nem és kész.

 

sylvie76: Bibi az agyon1

Kardiológiai kontroll

2010.03.16. 20:38 - sylvie76

Ma voltunk kontrolon. Nem sok jót mondott a dokinő. :( Azt mondta, hogy ha nem fog legalább az egyik lyukacska összezáródni, erre még van egy évünk kb. ha nem lesz beteges Bibi, ha az lesz akkor hamarább, műtétre kerül sor. Most még négy havonta járunk kontrollra, aztán majd látjuk, én azért még reménykedem az összezáródásba.

A hétvégén szülinapoztunk, anyunak és Petinek volt a szülinapja, anyuék tartottuk. Csak Viki hiányzott, de ő versenyen volt Egerben. Step kategóriában második hellyel jutottak a döntőbe. A cselendzsbe pedig negyedik hellyel jutottak be. Ez majd áprilisbe lesz. Viszont még ebben a hónapban lesz kupa versenyük. Úgy volt nem mennek, mert csak négyen vannak, de lett egy ötödik lány, most őt tanítják be, de nem tudom milyen sikerrel járnak, hiszen azért két hét alatt betanulni egy koreográfiát, ráadásul egy szinte kezdőnek. Hát járjanak sikerrel.

Bibi most már egyre többet próbálkozik a másszással. Remélem hamarosan megy neki, pitty-putty.

Vikivel meg gyakorolgattuk az angolt, matekot, helyesírást, mert holnap angol tagozatra felvételizik. Majd írom a fejleményeket.

 

Peti Szülinapja

2010.03.12. 09:40 - sylvie76

Drága kicsi fiam, Peti!

 

Ha én írhatnám sorsod könyvét,
szíved, lelked vágyát, életed,örömét,
oly széppé írnám, mint egy tündéri álom,
a legboldogabb te lennél ezen a világon!
Boldog születésnapot kívánunk!

 

Egy pár szót szeretnék írni Petiről. Aki közelről is ismer bennünket az tudja, hogy ő elég későn kezdett el beszélni és aki már másfél évesen számol be arról, hogy miket mond a gyerek, hogyan beszél én errő csak most tudok írni, hiszen még nem régen kezdett el beszélni, de most már azért mondatokkal fejezi ki magát, szóval elég gyorsan a szavak után már a mondatok is jöttek. Az a lényeg, hogy azt vettem észre, hogy amit nem ismer nem tudja a nevét annak azt mondja csikusz. Annyira aranyos.

 

sylvie76: Torta2

Tanácsadóba

2010.03.10. 14:59 - sylvie76

Tegnap voltunk a Tanácsadóba egy éves és három éves vizsgálaton. Meg még Bibi plusz kapott védő oltást is.

Peti nagyon meg volt szeppenve, nem is szólalt meg sem, csak nekem mondogatta végig, hogy haza,haza.

Bibi is elég nyűgös volt már a végére, álmos volt nagyon. De ma elég tűrhető, aludt délelőtt is egy kicsit, meg most is alszik. Csak Péterem nem akar aludni. Pedig már fél három is elmúlt. Majd akkor alszik el mikor Bibi fel kel. Pedig már elég nyűgös, mert azt se tudja mit szeretne, ez már a fáradtság jele.

Bibi most már kezd egyre többet enni. Ha látja, hogy főzök akkor már követelőzik, kéri a kaját. Mindig csipeget egy-egy keveset. Ez nem baj, hiszen híznia kellene most már ezerrel. Szerintem a vitamin miatt kezdett el eszegetni, mert vettem neki vitamint és olyan amibe van étvágy csináló is. Ez még most jutott eszembe.

Ma meg megkaptam a véreredményét, majd pénteken elugrom a doktornőhöz és megnézi. Sajnos a Doktor bácsink meghalt. Nyugodjon békében.

Holnap megyünk Debrecenbe kezelésre és koraira ezért nem megyek holnap, majd csak pénteken.

Ja és kezd rájönni Bibi, hogyan is kell kúszni, vagy mászni. Próbálkozik ezerrel. Én hiába erőltetem csináltatom vele, véletlen se akarja úgy ahogy én. Hanem ő magától próbál menni a játkokért. És ilyen se nem mászásnak se nem kúszásnak nem mondtható módon, olyan keveréke a kettőnek. Hogy mi lesz belőle nem tudom. De az a lényeg próbálkozik.

 

Pörgős hétvége

2010.03.08. 18:06 - sylvie76

A hétvégénk nagyon pörgősre sikerült.Mint már írtam pénteken fodrásznál voltam, mert már nagyon nem volt szép a hajam, mentünk szombaton polgárőr buliba és azért csak nézzek már ki valahogy. A körmöm is szép lett. Masszíroztattam is, de azt mondta a masszőr nincsenek görcseim. Elhiszi ezt valaki aki ismer engem? Kerítenem kellene egy jó masszőrt. Mert hiába voltunk most is gyógyfürdőbe vasárnap, azért rám férne egy lazítás is. A csuklyás izmom olyan mint ha tégla lenne a helyén. :(

Szombaton Polgárőr buliba voltunk, elég későn jöttünk haza fél kettőkor. Reggel meg már hatkor keltek a gyerkőcök. Aztán nyolc körül elvittük a gyerkőcöket anyuhoz és irány a fürdő. Voltam szaunázni is. :)) Aztán haza jöttünk, de gyorsan már mentem is a barátnőmhöz megbeszélésre az egyesület megkapta a bejegyzést és most már lehet ezerrel tervezni a továbbiakat.

Ma meg voltunk Bibóval a parkolási igazolványt csináltatni. Holnap meg tanácsadóba megyünk. Bibi egy éves vizsgálat, Peti három. Bibi még kap szurit is. Védőoltás. Délután meg még lesz egy utam Püspökladányba, de busszal, mert Imi ügyeletes lesz. Csütörtökön kezelés, jövő héten meg kardiológia kontroll.

Véreredmény

2010.03.05. 21:49 - sylvie76

Ma telefonáltam a genetikára, megkérdezni a véreredményét Bibinek. Sajnos a vas nem jó, de az összes többi jó. Majd küldik postán és vinni kell a házi orvosnak, ő majd ír neki rá gyógyszert.

Ma voltam fodrásznál, de előtte még a barátnőmhöz ugrottam el, mert meg kért egy olyan feladatra amit én el is vállaltam. Minden erőmmel azon leszek, hogy megfeleljek. Kis plusz munka nekem, de a jó cél érdekében mindent. Majd később részletesebben is írok róla. Most csak annyit, hogy Titkári feladataim lesznek.

A hajam az szuper lett. Vagy is nekem tetszik. És a körmöm is maniküröztettem, szépen kifestették. Nagyon ritkán szoktam, mert nem nagyon bírom rajta a festéket, de holnap polgárőr buliba megyünk.

Dá-dá-dá

2010.03.03. 14:02 - sylvie76

Tegnap Bíborka megtanulta, hogy ha üt valamit a kis kezével azt kell mondani, hogy dá-dá-dá:))

Próbálom erőltetni, hogy négykézláb álljon mint már régebben is, de nem akarja, állandóan kiegyenesíti a lábát és maci állásba áll. :))

Most meg letettem mert elaludt és fel is riadt, felült ahogy szokott spárgába, de vissza is aludt közben előrehajolt és úgy horkolt tovább. Spárgába a lába és előre hajolva. Lefényképeztem, de majd ezt is felrakom majd, csak telefonról most nem tudom feltenni, mert még nincs itthon a kártyaolvasó. De pótlom hamarosan.

Ma meg Peti autójaival játszott. Felfordította és forgatta a kerekét, mint ahogy tanulták Mónikával a korai fejlesztésen. Olyan jó látni, hogy sok mindent amit ott tanulnak meg még itthon én is gyakoroltatom vele, szépen csinálja magától is.

Ma szólt Mónika, hogy nem lesz ott így csak fizikoterápiánk lesz holnap.

 

sylvie76: Bibo3

Kontroll

2010.03.02. 14:50 - sylvie76

Ma voltunk Debrecenbe a Genetikán kontroll vizsgálaton. Vettek tőle vért, megnézik ami náluk esetleg rossz lehet és majd pénteken kell telefonálnom az eredményért. Most annyit ajánlott a doktornő, hogy folsavat azt szedjük.

A vérvétel első nekufutásra nem sikerült, de másodjára már sikerült, pedig tavaly mikor a bevérzései voltak, olyan szépen levette ott, szerintem egy asszisztens. És akkor még nem is sírt és elég sok vért le tudott venni tőle.

Most már szerintem ezt nézik fél évente neki.

Státusz nagy vonalakban: kissé lemaradott, de összességében jó benyomást keltő csecsemő. Izomhypotoniája mérséklődött, ízületek híperflexibilitása markáns. Mozgásteljesítménye várakozáson felüli - vizsgálóasztalon egy percig nem marad meg, önnállóan fordul,felül, ablakon át nézeget.  Beszédfejlődés még nem indult meg, de gagyarászik.

Na és van egy olyan amit nem értek, de majd pénteken telefonálok és akkor rákérdek, mert azt van írva, hogy kontroll fél év múlva, szemészeti és F-O-G vizsgálat addig legyen.

Na hát ha ez fog vizsgáalt akkor engem ki is nevetnének ha vinném fogvizsgálatra, mert foga az még nincs. De lehet ez valami rövidítés. Nem tudom, még utána járok. Ha valaki tudja rá a választ akkor kérem szépen írjon már nekem egy rövid kometet róla.

 



süti beállítások módosítása